Räkwook
120 gram röda lökar
2 små lökar
600 gram frysta jätteräkor med stjärtskal
(ej kokta)
20 gram Sweet Chili
2 matskedar
150 gram vitkål
1 st spanskpeppar
2 st morot
250 gram zucchini
2 stycken
2 dl jasmineris
1 tsk salt
smaka även av i slutet
persilja
GÖR GÄRNA SÅ HÄR:
Sätt på riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla upp fina tunna strimlor av zucchinin , vitkålen och morötterna.
Skala löken och skär i klyftor. Skiva tunna skivor av den spanskapepparn.
Frysta jätteräkor finns att köpa i de flesta asiatiska affärer. Att stjärtskalet sitter kvar är en trevlig detalj vid servering.
Tag fram wokpannan och häll i oljan och sweetchilsåsen. Lägg sedan i de frysta räkorna i pannan och höj värmen.
Tag ur räkorna så fort de fått färg, men behåll spadet i pannan. Häll i de strimlade och skurna grönsakerna och fräs upp under omrörning i 8-10 minuter.
Lägg i räkorna igen, värm på ett par minuter, dekorera med persilja och servera med kokt ris.
Hörrö fröken Wok, ska du inte göra ett inlägg snart?????