nagelkoll

FRÅGA: Mina naglar bryts lätt, hur får jag dem långa och fina?
SVAR: Här kommer lite tips på varför dina naglar bryts lätt samt hur du åtgärdar det.

 3-stegsmetod för alla nagelkvaliteter
(Normala, torra/flisiga naglar, mjuka naglar etc)

Orsak till torra/flisiga naglar
Du rengör dina naglar med en acetonbaserad nagellackremover eller använder nagellackremover för ofta; Du använder en nagelstärkare med formaldehyd; Dina naglar är mycket i rengöringsmedel; Du har dålig hälsa och äter mediciner; Dålig grundskötsel; Ju äldre Du blir desto torrare blir naglarna.

Orsak till mjuka naglar
Vitamin- eller mineralbrist; Dina naglar är mycket i kontakt med vatten; Du har dålig hälsa och äter mediciner; Du har använt lösnaglar för länge; Dålig grundskötsel.

Du behöver
Depends blå eller gröna Nagellack-remover utan aceton, olja eller parfym, Fin-medium fil, Nagelbandspeeling, Avocadoolja, Nagelbandscreme och Nagelborste.

Instruktion
Tvätta händerna, rengör naglarna med nagellackremover om du har lack på dem. Fila naglarna till önskad längd och form. Avsluta filningen med den finaste ytan på filen. Håll fingrarna i ett varmt vattenbad så att du mjukar upp nagelbanden. Använd därefter Nagelborsten och rengör under naglarna.

Steg 1

Applicera nagelbandspeeling på nagelbanden och nedre delen av nageln. Låt nagelbandspeelingen verka 2-5 minuter (Obs! max 5 min). Rengör nagelbanden och naglarna noggrant med nagelborsten. Om det behövs använd nagelpusher eller manikyrpinne och skrapa försiktigt i sidled bort vita hudbeläggningar eller avlagringar som eventuellt finns kvar vid nagelroten på nagelplattan. Avsluta rengöring under rinnande varmt vatten. Skölj ordentligt.

Steg 2
Lägg på avocadooljan på nagel, nagelband och under nageltoppen, massera någon minut. Avocadooljan ger intensiv vård till naglar som är torra, flisar sig, lätt spricker eller är mjuka. Återuppbygger och ger näring till nageln. Verkar fuktgivande, stärkande och hjälper till att binda samman nagelplattorna så att naglarna blir starka, flexibla och växer snabbare.

Steg 3
Applicera därefter nagelbandscreme på nagelbanden och massera några minuter. Vårdar och påskyndar uppbyggnaden av spruckna, torra eller skadade nagelband. Nagelbandscremen är berikad med aloe vera och allantoin som mjukar upp och ger näring och fuktighet åt nagelbanden. För en skön helhetskänsla.

Sammanfattning

Rengöringen med nagelbandspeeling gör du var fjortonde dag. Avocadoolja och nagelbandscreme använder du varje kväll tills önskat resultat uppnås. Det tar 1-4 veckor innan du kan se fullgott resultat, beroende på vilken kvalité dina naglar har från början. Ha tålamod, det lönar sig.

here we go

Måste bara börja med att säga vad fint väder det är idag :D
Och sen att min vän Lisen skaffat satskort för någon vecka sen så vi ska komma igång nu och idag kör vi dubbelpass med spinning core, min och mammas favorit :)


byt ut kolhydraterna

Istället för potatismos – ät mosad blomkål
Gör så här: Koka färsk blomkål eller mikra den om den är fryst. Kör den sedan i en matberedare tillsammans med lite smör och grädde. Salta och peppra. Du kan också ha i vitlök, ost eller örter. Smaken påminner om potatismos.

Istället för lasagneplattor – använd skivad zucchini
Så här gör du: Lasagne är en smarrig rätt om du enkelt kan göra kolhydratssnål genom att byta ut pastaplattorna mot skivad zucchini. Bästa resultatet får du om du skivar zucchinin på längden, så att du får stora skivor. Lägg sedan skivorna på ett bakplåtspapper på en bakplåt och sätt in den i ugnen i 20 minuter på 220 grader. Skivorna ska bli fasta men inte frasiga. Gör sedan lasagnen som vanligt, med köttfärs, bechamelsås och riven ost.

Istället för chips – ät rostade ostskivor
MensHealth.com tipsar om ett alternativ för den som längtar efter snacks med ostsmak. Skär en knapp centimeter tjocka skivor av ost, sprid ut dem på ett bakplåtspapper och grädda dem i ugnen på 190 grader i fyra till fem minuter eller tills osten smälter och blir gyllenbrun. Låt dem svalna och lossa dem sedan från pappret.

Istället för bröd – ät nötbröd
Även om fullkornsbröd är nyttigare än ljust bröd innehåller det fortfarande en hel del kolhydrater. För ett alterntivt "bröd" med väldigt lågt kolhydratinnehåll, testa att blanda 1 dl malna mandlar med 1 vispat ägg och 1 krm bakpulver. Rör ihop alla ingredienser till en gegga, platta till den på en tallrlik i formen av ett bröd och mikra det i två minuter på full effekt.

småtips

Muskelgruppen vi helst vill punktförbränna är magen. Även vältränade tjejer brukar ha lite runda magar då denna muskelgrupp är svårast att bygga upp hos kvinnor. Tyvärr går det inte att punktförbränna bort fettet. Det bästa är att kombinera styrketräning med kondition.

Jogga, cykla och gå morgonpromenader. Enbart styrketräning gör att fettet ligger kvar utanpå musklerna vilket inte är så snyggt. Tränade magmuskler ger inte bara en slimmad mage, de förbättrar även hållningen. Köp en träningsdagbok och följ din viktnedgång genom att mäta överarmarna, midjan och låren varje månad.

Välj rätt mål efter träningen. Din kropp behöver fett, men mättat fett lägger sig lättare runt magen, så undvik mejeriprodukter såsom korv, ost och salami. Så byt ut den feta mackan efter kvällens träningspass till en skål havregrynsgröt, fullkornssmörgås med lättkeso och kalkon eller fil med fiberflingor.

Hoppa över:

Feta mejeriprodukter
Korv
Ost
Salami
Choklad
Chips
Glass
Fikabröd

Välj istället:
Lax
Nötter
Kalkon
Avokado
Olivolja
Oliver

Ha realistiska mål

1. För att få en tvättbräda gäller stenhård disciplin med mat och träning. Välj proteinrik kost som till exempel kyckling, ägg, kött, fisk och mjölkprodukter.

2. En tränad mage med fastare form kräver små förändringar i val av måltider. Hoppa över kvällssmörgåsen och fikabrödet till eftermiddagskaffet så har halva inne. Ät en stor frukost och en liten middag. Till mellanmål väljer du gröt, frukt eller nötter.

3. Är du hopplöst otränad men ändå vill göra en förändring med ditt liv, kan du börja med vardagsmotion. Gå till jobbet, ta trapporna, välj grönsaker och dipp, istället för chips framför tv:n. Små förändringar är en start. Börja med få regelbundna träningspass på gym eller raska promenader med stavar.

tagga för helg


''bedroom makeover''


Köpte grå kuddfodral istället för de rosa


De rosa ljusstakarna åkte ut och in kom ett lila !


Tavlan ska bort och så ska jag sätta upp 2 ramar med svartvita foton i


Sängen blev vit och lila


''Like sex and the city - for guys''


ego



saturday night

Lördag idag och det är riktigt nice, långhelg också förövrigt så det är ännu mera nice. Igår va vi hos david och chillade lite och såg på tv och åt massa glass, idag ska jag iväg och fota lite bilder till mitt och Lindas projekt i skolan!
Imorgon ska jag till barkarby och sen får vi se om det blir fotboll eller bio :)

ha det trevlig lördag

fram med 6packet

Skippa de snabba kolhydratern
Pasta, vitt ris, ljust bröd och andra snabba kolhydrater har en tendens att sätta sig på magen. Vissa forskare tror till och med att de stimulerar fettcellerna till att hålla kvar fettet.

Du behöver inte gå på någon GI-diet men försök att undvika just ljusa produkter och ersätt dem istället med grövre varianter, typ fullkornspasta, råris och fullkornsbröd.

Undvik varm potatis
Det har länge pågått en potatis-debatt. Är det onyttigt med potatis? Är det cancerframkallande? Är det överhuvudtaget bra att äta?

Det man kommit fram till hittils är att just vad gäller fettet på magen så, precis som med de övriga snabba kolhydraterna, verkar kroppen när man äter varm potatis vilja hålla kvar fettet kring magpartierna. Medan om man äter kall potatis kan det tvärtom hjälpa en att bli av med överflödigt magfett. Detta skriver Expressen.

Säg nej till godis
Att inleda ett godisförbud, precis som när man var liten, är ingen dum idé. Iallafall inte om man vill få fram de där två sista rutorna på magen.

Socker, och detta gäller inte bara det uppenbara sockret som finns i godis utan även det som finns i halvfabrikat och liknande, ökar blodtrycket. Detta gör i sin tur att kroppens fettceller har svårare att bli av med fettet.

Ta en vit månad

Det ligger inget fel i att ta en öl med polarna någon gång då och då men när den ölen istället blir till tio, då är det dags att tänka till en gång för alla.

Tänk på att även det du dricker är kalorier och en öl innehåller i genomsnitt 120 kalorier. Ja, du kan ju själv räkna ut vad en runda på stan med ett tiotal öl då gör för ditt kaloriintag. Med andra ord se upp med att dricka för mycket om du vill åt den där platta magen.

torrt och frissigt hår?

1. Torka på rätt sätt
Det mest skonsamma sättet att få håret torrt är att applicera lite stylinglotion och sedan låta det lufttorka, säger hårstylisten Nathaniel Hawkins till Allure. Vill du ändå använda en hårtork, se till att rikta den nedåt mot topparna så att stråna sluter sig. Att blåsa mot hårens riktning kan göra stråna frissiga.

2. Vårda med olja
Gör oljeinpackningar två gånger i veckan, gärna med stylistfavoriten jojobaolja. Fördela ungefär en matsked olja i torrt hår och borsta igenom det så att oljan fördelas jämnt i håret. Vänta i minst fem minuter innan du sköljer ur oljan.

3. Återfukta stråna
Frissighet beror främst på att håret är torrt, så använd återfuktande schampo och balsam. Försök att bara tvätta håret två-tre gånger i veckan, så att hårets naturliga oljor hinner byggas upp. Var också noga med att skölja ur produkterna ordentligt. Kvarvarande schampo- och balsamrester kan
göra ditt hår tungt och glanslöst.

4. Klipp dig smart
Fel klippning kan göra att ditt hår ser ännu frissigare ut. Alltför uppklippt hår kan till exempel ge ett slitet intryck. Satsa istället på frisyrer som är släta och jämnlånga. Undvik helst att bleka håret då det bryter ner strånas yttersta lager och torkar ut håret.

5. Fejka glansen
Silikondroppar och glanssprayer kan få ditt hår att se mer skinande och friskt ut. Men var försiktig med att överdosera – börja med en droppe som du klickar ut i handflatan och sedan stryker över håret för att hålla flygiga småhår på plats. Arbeta nedifrån och upp.

problem?

roblem: Torra läppar
Lösning: Ett dundertips för torra och nariga läppar är att skrubba dem. Du blöter en liten bit av en handduk och gnuggar sedan dina läppar i några minuter. Det tar bort alla torra partier och för att bli riktigt len efteråt är houng ett jättebra (och enkelt) knrp att ta till. Dessutom smakar det fantastiskt gott.

Under vintern är det extra viktigt att du återfuktar dina läppar. Se till att du har ett vårdande läppbalsam med dig vart du än går och se även till att de innehåller UV-skydd – precis som resten av din kropp behöver även dina läppar solskydd.

Problem 2: Otvättat hår
Lösning: Du vaknar (alldeles för sent, dessutom) och upptäcker att du verkligen inte har tid att tvätta håret inför det där viktiga eftermiddagsmötet du har idag. Vad gör du? Jo, du slänger upp håret i en klämma, tofs eller liknande eftersom fett och otvättat hår gör sig synligare då det är utsläppt. På lunchen springer du sedan och köper dig ett torrschampo. Varje fashiontistas bästa vän när det kommer till otvättat hår eller bara hår som behöver mer volym.

Det finns dessutom en rad olika varianter ute på marknaden så det är bara att välja och vraka. SashaJuan har ett bra som både absorberar fettet och dessutom ger en schysst volym. Likaså alla modebloggares bästa vän Osis "dust it" är att rekommendera.

Problem 3: Nariga händer
Lösning: Här finns det faktiskt inte så mycket annat att göra än att verkligen värna om dina stackars utsatta händer. Se till att använda vantar då det är kallt och ha alltid en vårdande handkräm med dig i väskan.

Problem 4:
Rodnande hud
Lösning: Att huden rodnar kan bero på en rad olika saker. Kanske är det stressigt på jobbet? Eller så är vädret inte det vackraste och din stackars hud får stå ut med både blåst och kyla.

För att dämpa rodnaden kan du ta hjälp av dels en concealer (grön färg fungerar bäst på röda områden) eller en foundation att täcka med. Var noga med att ta en så nära din egen hudton som möjligt så att du inte får några skarvar.

RSS 2.0