Har du ortorexia ?

De som drabbas av sjukdomen har fastnat i ett tvångsmässigt beteende med en överdriven fixering av att leva ”hälsosamt”. Att äta sunt och att träna hårt leder till tvångstankar, vilket bidrar till att man inte kan leva ett normalt liv. Fett och onyttigheter anses som otänkbart. De som fastnat i den onda cirkeln ägnar mycket tid åt att leta fakta kring dieter, kaloriräkning och träning.

Kan du vara drabbad?
Om dessa påståenden stämmer väl in på dig kan du vara drabbad av ortorexia
Du äter inte godis, bakverk eller snacks
Du räknar konstant ut antal kalorier
Du kan hoppa över måltider
Du unnar dig aldrig något onyttigt
Du tänker alltid på att äta sunt
Du tränar hårt och ofta
Du hoppar aldrig över ett träningspass
Du äter inga kolhydrater
Du undviker allt som innehåller fett
Källa: Dietguiden.com

vad sägs om några favoriter


snygg brud


stolt

Jag är sjukt stolt över mig själv! Gick in i köket och tog fram julmust för jag va törstig, men jag la tillbaka den i kylen och hällde upp vatten och en c-vitamin tablett istället. Framgång!
Ville bara säga de!

Nu om gårdagen: Jag mötte upp louise i täby centrum klockan 12 för att köpa frukt och lite godsaker som melon, tomat, mozarella, blodapelsinjuice & sparris.
Sen åkte vi hem till henne och gjorde en bricka med plockmat av det vi hade köpt, helt sjukt gott.
Vi satte oss i bubbelbadet och drack te och åt upp allt det goda, vi satt där i över 2 timmar och pratade och hade det mysigt.
Sen ville louise ha mig som försökskanin för hennes nya massagekräm, jag tackade inte nej för att få upp alla knutar i ryggen, krämen lukta jenka och kylde ner hela ryggen.
Sen så fixade vi naglarna och jag fixade hennes hår och sminkade henne litegrann.

Lite tjejlördag tackar man inte nej till då och då men gamla barndomsvänner!

Vi kom också överens om att ses varje andvent och dricka glögg och äta pepparkakor, så vi inte tappar kontakten igen !


Idag ska lovisa komma hit och få våran soffa, sen under dagen ska vi åka och träna för mamma har bokat. Vi ska hänga upp lite julbelysning i buskarna också..
Det var nog allt för idag :)

bilder kommer sen

hemmakväll

Hej hopp alla idol nördar, jag antar att ni som inte är uteo ch festar glor på idol, precis som jag ;)
Jag ligger här med en dundrande huvudvärk och det är sjukt varmt i mitt rum.
Kom hem från skolan vid ett för vi hade ingen sista lektion, då somnade jag direkt. Sen när jag vaknade igen så hade jag ont i huvet och va jättehängig.
Jag har varit sjuk nu i 3 och en halv vecka, undrar när det ska gå över!

men det är rätt skönt att endå komma till praktiken helt utvilad och pigg och taggad på en heldag i köket. På mångag kör vi kväll igen, and it's going to be great.
Förra måndagen jobbade vi kväll också och då fick jag på i luckan bland eterrätterna, hehe gott...

nu babblar jag lite väl mycket men då blir iallafall Lisen glad och har något att läsa när hon går in imorgonbi
itti skulle jag gissa :) Måste också meddela att Lisen är grymt duktig som jobbar extra på helger på sin praktikplats, stolt över dig gumman !

Nu ska jag se vidare på Idol och sen sova, hoppas alla ni mår bra och inte blir alltid för redlösa ikväll!

fett gör dig sjuk

En ny svensk avhandling, utförd vid Sahlgrenska akademin på Göteborgs universitet, visar att om man får i sig stora mängder fett riskerar man att få ett sänkt immunförsvar och lättare drabbas av infektioner.

Studien är gjord på möss som under en längre tid fick äta späck. De visade sig sedan ha blivit sämre på att bekämpa bakterier i blodet och många av dem dog i blodförgiftning.

Vill man hålla sig frisk gäller det att äta en fettsnål kost, enligt studien.
– Fetma är vanligtvis förknippat med inflammation som inte beror på någon
infektion, vilket innebär att immunförsvaret aktiveras i onödan.
Ironiskt nog verkar nu möss som fått mycket fett i kosten ändå ha ett
mindre aktivt immunförsvar när de verkligen behöver det, säger Louise Strandberg, som skrivit avhandlingen, enligt Aftonbladet Kropp & Hälsa.

hår

Överstyla håret
Fönar du håret och använder värmeverktyg var och varannan dag? Då blir håret lätt torrt och slitet. Försök att inte torka det med hårtork oftare än varannan dag och använd alltid ett värmeskydd i håret innan du stylar det med locktänger och plattänger.

Slita i våta strån
Håret är som skörast när det är vått, så då bör du vara så försiktig som möjligt. Borsta inte igenom eventuella tovor med våld, utan använd till att börja med ett bra balsam som gör håret mer lätthanterat, handdukstorka det sedan och red ut det med en glestandad kam.

Använda fel sorts produkter
Har du färgat hår, fett hår, lockigt hår eller fint hår? Leta efter produkter som är anpassade för just din hårtyp.

Tvätta håret för ofta
Att schamponera håret varje dag kan slita på stråna, så försök att tvätta det högst varannan dag, om det är möjligt. Torrschampo är en utmärkt produkt för att fräscha upp ett otvättat hår.

Slarva med sköljningen
Om du inte sköljer igenom håret ordentligt efter att du haft i schampo och balsam stannar avlagringar kvar i håret och kan tynga ner det och få det att se glanslöst ut.

Klippa för sällan
Får du lätt kluvna hårtoppar gäller det att toppa stråna regelbundet. Ju längre du går med kluvna strån, desto värre blir det.

välmående

Ät färskt
Börja med att tänka på vad du stoppar i dig. Nu ska du bara äta färska och naturliga råvaror. Frukt, grönsaker, nötter, bovete och baljväxter är utmärkta val. Det här är alltså ingen dietmetod utan istället ska du koncentrera dig på att få i dig mycket mineraler och vitaminer.

Sjudagarsperiod

Som en bonus brukar den förbättrade kosten både leda till att sötsuget försvinner och att du tappar flera kilon. Detoxmetoden ska helst göras under en sjudagarsperiod för det ultimata resultatet

SNABBGUIDE
- Drick omkring två liter vätska per dag.
- Undvik vatten till maten. Drick istället ett glas rumsvarmt vatten en timme före måltiden, och ett till en timme efteråt.
- Ät minst tre gånger per dag.
- Minst två rätter ska bestå av råa livsmedel.
- Ät grönsaker minst två gånger per dag.
- Två måltider ska innehålla minst en av följande ingredienser: fisk, bönor, tofu, kyckling eller nötter.
- Ät frukt, gärna flera gånger varje dag.

gulligt litet rådjur som hoppar omkring på våran tomt



till Lisen

  • Acceptera faktumet att du inte kan somna eller att du kommer att få lite sömn inatt. Du kommer att få en jobbig dag imorgon men det kan lösas till viss del med kaffe och dylikt. Det är inte hela världen! Genom att acceptera detta faktum tar du bort moment-22 stressen man får. Man blir stressad över att man inte kan somna och kan inte somna för att man är stressad. Strunta i att försöka. Njut av att du, just nu, är ledig och inte behöver göra nånting istället!
  • Lyssna på stillsam musik eller avslappnings-CD, gärna musik du kan utan och innan och som inte påkallar uppmärksamhet 
  • Ät något sockerrikt. Först får du en sockerchock som gör dig väldigt pigg, sen sätter insulinet igång och sockerdippen gör dig ”lägre” än innan. Tänk på hur man brukar känna sig efter en middag.
  • Drick mjölk eller varm choklad.
  • Ha penna och papper vid nattygsbordet. Har du får många tankar som cirkulerar i huvudet och att du egentligen inte vill släppa dem för att stressen av att glömma bort dem är värre än att ”jonglera” med tankarna. Skriv ner vad du tänker på och tänk på dem på morgonen. Vissa människor får sina bästa idéer när de försöker somna, fortsätt med det men skriv ner dem och gå vidare till att somna. Ligger du och ”jonglerar” ideer är det kanske precis det som hindrar dig från att somna.
  • Tänk på ett ämne som är lagom engagerande och bara det. Tänk på samma sätt in dig i ett halvtråkigt scenario. Exakt hur du kommer att ha dina morgonrutiner imorgon, vad du kommer att äta till frukost osv. På så sätt håller du dig borta från stressande ämnen men tråkar ut hjärnan tillräckligt för att den ska koppla av.
  • Precis som du kanske gjort just nu är det ibland bättre att stiga upp ur sängen och göra något helt annat istället för att ligga i sängen och grubbla.

  • sminka bort trötta tecken

    Ge huden lyster
    En lysande och jämn hy är det viktigaste för att se piggare ut. Börja med att dölja mörka ringar under ögonen med en concealer och applicera sedan en foundation jämnt över ansiktet. Använd sparsamt med puder.

    Färga brynen
    Ett par markerade ögonbryn gör mycket för att lyfta dina ögon och få dig att se fräschare ut. Har du inte naturligt markerade bryn kan du med fördel färga dem hemma eller helt enkelt fylla i den med en ögonbrynspenna eller ögonskugga.

    Få en piggare blick
    Lägg en ljus ögonskugga med lite skimmer i ögonvrån och på brynbenet, tipsar Sofis Mode. Rama sedan in ögat med en eyeliner och lägg en brun eller grå skugga längs globlinjen, som du sedan suddar ut uppåt och utåt.

    Fixa förföriska fransar
    Vill du slå på stort är ett par lösögonfransar ett oslagbart sätt att se pigg och fräsch ut. Men att böja upp fransarna och sedan måla ett par lager förlängande mascara funkar bra det också!

    Fuska fram brännan
    Vid den här tiden på året känner sig de flesta bleka och glåmiga. Fejka en solkysst look med en lätt bronzer som du borstar över ansiktet.

    Rosa dina kinder
    Rouge på kinderna ger också ett piggare intryck och får dig att se ut som om du just kommit in från kylan. Svep rouget över kindknotorna och borsta uppåt mot örats topp.

    Låt läpparna gnistra
    Mot de mer dramatiska ögonen passar det med mer naturella läppar. Välj hellre ett läppglans i en ljus nyans än ett knallrött läppstift.

    perfect skin

    Rätt hudvårdsrutin kan förhindra gråmig och trött hud. Det är därför viktigt att du sköter dig och tvättar ansiktet morgon och kväll.

    Förutom att du håller huden fräsch fördröjer du även hudens åldrande genom återfuktning. Tro inte att en perfekt hy endast handlar om vilka krämer du väljer. För ingen kräm, hur dyr den än är, gör nytta om du slarvar med rengöringen.

    Välj produkter efter din hudtyp. Är du torr, bör du välja en hudvårdsserie för torr hud som återfuktar på djupet. Är du fet i hyn, bör du välja en oljefri ansiktstvätt och så vidare. Fråga din hudterapeut eller få gratistips av den kunniga personalen bakom diskarna i varuhuset.

    Tänk på trestegsmetoden

    1. Rengöring – tvätta ansiktet morgon och kväll
    2. Skydd – skydd innebär att du återfuktar huden morgon och kväll. Välj gärna en ansiktskräm med solskyddsfaktor, då solens skadliga strålar finns året runt.
    3. Vård – Investera i en skrubbkräm som peelar bort döda hudceller, samt en ansiktsmask som ger fukt på djupet.

    Rengöring är nyckeln till bra hy tillsammans med rätt kost och motion.
    Du kan inte förhindra den åldrande processen, rynkor får alla för eller senare. Men du kan minska linjerna och få dem mindre synliga.

    sweet sunday

    Hej alla söta glada och hälsosamma läsare ;)
    Håller just nu på att klä på mig för att ta mig in till stan och äta middag och gå på bio med pappa, han kom hem igår från västindien efter att ha varit borta i över en månad så då bokade jag hans söndag så jag får träffa han lite också :)

    Igår va jag på middag hemma hos Lisen och där befann sig några från klassen och 2 till tjejer, vi hade supertrevligt och skratta ganska mycket. Belv en del gos med hennes hundar också, så söta små vovvar hade hon.

    nej nu ska jag se på tv och sen gå ner mot tåget.

    Ha en trevlig söndag

    Kom igång med träningen

    Kickstart
    Sätt upp tydliga realistiska mål och gör upp ett mat- och träningsschema hur du ska nå målen.

    Små förändringar
    Minska portionerna men lägg på mycket mer sallad på tallriken. Satsa på vardagsmotion. Gå till jobbet, ta en promenad på lunchen, välj trapporna och cykeln.

    Bonus
    Belöna dig emellanåt och gratulera dig själv till dina nya fina resultat. Varför inte en utekväll med väninnorna eller en smarrig middag på en fin restaurang.

    Träningskompis

    Ta hjälp av en vän när du känner dig omotiverad eller behöver stöd med träningen. Välj en person som du inspireras av.

    Inspirationsbilder
    Spar bilder på hur du vill se ut, eller bilder på platser och personer som inspirerar dig till att fortsätta.

    framhäv ögonfärgen med ögonskugga

    Har du exempelvis blåa ögon framhävs inte färgen mer  för att du bär en blå ögonskugga. Däremot ska du använda dig av kontraster. Det finns inget som säger att just en speciell nyans framhäver en färg, utan det är mycket annat som spelar in i val av färg. Bland annat hudton, hårfärg och klädstil. Prova dig fram och testa olika färger även om det finns vissa nyanser som framhäver dina ögon mer än andra.

    Blåa ögon
    Blåa nyanser förstärkas av aprikos, terrakotta och bruna nyanser, för gult och rött är kontrastfärgen till blå. Så satsa på färger mot det gula och röda hållet för att framhäva dina blåa ögon.

    Bruna ögon
    Bruna ögon förstärks av blått, violett och rosa. En blandning av alla grundfärger, men det kan även vara lika snyggt med en ljusare färg.

    Gröna ögon   
    En blandning av grundfärgerna blått, gult och rött bäst är vackert till ett par gröna ögon.

    utrota dieter! ät och va glad

    Olagliga bantningspiller
    Efedrinbaserade bantningspiller är olagliga i Sverige och har allvarliga bieffekter som depression och skador på inre organ. De lagliga bantningspiller som finns på marknaden är inte lika farliga, men däremot i 99 fall av 100 helt verkningslösa – spar dina pengar.

     

    Fruktdieterna, till exempel grapefruktdieten
    Att enbart äta en sak leder oundvikligen till näringsbrist, och frukt innehåller för lite fett, fibrer och proteiner för att din kropp ska må bra. Det kan också leda till större hälsoproblem – Linda Rosing kollapsade för några år sedan efter en tids fruktbantning.

    Popcorndieten
    I stort sett samma sak här - en ensidig kost ger dig helt enkelt inte allt du behöver. Popcorndieten är en extrem snabbkur, vilket också ökar risken att direkt gå upp i vikt igen. Dessutom blir du spyless på popcorn…

     

    Pulverdieter
    Måltidsersättningar ger dig förvisso alla ämnen du behöver i minimimängd, men risken är stor att du blir vrålhungrig på kvällen och överäter då. Du kan heller inte träna om du byter ut alla mål mot pulver.

    Flygvärdinnedieten

    Snabbantning in absurdum – den är kortsiktig, ensidig och alldeles för kalorisnål. Risken är precis som vid pulverdieterna överhängande att du överäter för att du blir hungrig.

     

    LCHF
    Low Carb High Fat är en diet som är bra om man lider av vissa sjukdomar, som till exempel diabetes eller högt blodtryck. Men den kräver, oavsett om du är fullt frisk eller ej, en riktig järnkoll på näringslära så att du inte äter fel och skadar kroppen. Hjärnan behöver kolhydrater, så för lite av den varan gör dig kort sagt korkad. Detsamma gäller Atkins.

    Fasta

    Du är kanske sugen på en detox genom att fasta? Tänk om, det enda du gör är att dränera kroppen på vitaminer och mineraler och i värsta fall rubba din ämnesomsättning. Dessutom blir du vrålhungrig och riskerar att hetsäta på kvällen. Det är vetenskapligt bevisat att det inte går att rensa kroppen på gifter på det här sättet.

     

    3-timmarsdieten
    Att äta var tredje timme håller blodsockret på en jämn nivå och du slipper energidippar. Förbränningen ökar, kroppen ställer aldrig in sig på svält och förutsatt att du äter bra mat i små portioner men ofta så är det här ett hälsosamt sätt att äta på.

    The Zone/Zonen
    En förnuftig metod som går ut på att äta 40 procent kolhydrater, 30 procent protein och 30 procent fett, vilket betyder att kroppen får lite av varje och lider inte brist på något. Viktminskningen är långsam vilket gör det lättare att hålla vikten sen. Nackdelen är att du måste mäta allt du äter för att pricka procentsatserna.


    Håll hjärnan i gott skick

    1. Dansa, dansa, dansa
    Få aktiviteter aktiverar så många delar av vår hjärna som att dansa. Med andra ord kan vi slå klackarna i taket med gott samvete.

    2. Ta ett besök på gymmet eller två

    Enligt undersökningar och studier kan frekventa besök på gymmet hjälpa till att producera nya celler i en viss del av hjärnan som bland annat ansvarar för vårt minne.

    3. Knäck ett ägg
    Börja din dag med en härligt berikande äggfrukost. Gör en äggmacka, en smoothie eller varför inte bara koka ett ägg på gammalt hederligt vis? Genom det hälsosamma ägget får du i dig en rad av de livsnödvändigheter din kropp behöver. Det innehåller bland annat B-vitamin, antioxidanter och Omega-3-fetter.

    4. Multitaska
    När vi går från ett projekt till ett annat aktiveras olika delar av vår hjärna. Med andra ord kan det vara bra att ha flera olika projekt samtidigt och pendla mellan dessa. Var bara noga med att inte ta på dig för mycket på en gång. Då får det motsatt effekt.

    5. Drick dig frisk
    Det finns en studie som visar att människor som dricker tre eller fyra glas fruktjuice eller grönsaksjuice varje vecka har 76 procent mindre chans att utveckla Alzheimers än de som inte gör det.

    you got a bad breath

    Luktar du illa i munnen kan det bero på följande * Mycket vitlök eller kryddor i maten * Matrester mellan tänderna * Torr i munnen * Slarv med tandtråden * Problem med sura uppstötningar * Hål i tänderna * Rökning De enklaste sätten att undvika dålig andedräkt är att dricka vatten och äta saker som är milda mot magen. Ta bort gamla matrester med tandtråd minst 2 gånger i veckan och ta ett sockerfritt tuggummi efter varje måltid.

    hej hemskt mycket hej

    2 dagar praktik och jag är helt slut. Igår somnade jag klockan 9 och sov i 10 timmar och det behövdes för att orka med ett högt tempo på restaurangen idag. Men idag hade jag väldigt kul.
    Fick göra en tiramisu ( inte smeten dock ) och plocka kyckling, göra små goda briocher ( hur stavas de ? ) och plocka upp varor och massa mer saker som jag inte kommer ihåg just nu.

    Idag får jag inte somna så tidigt för det är desperate housewifes men direkt efter så kommer jag slockna.
    Men nu tänkte jag hoppa in i duschen och se på ugly betty, kram på er


    bränn fett superlätt

    Ät lika mycket som tidigare och gå ändå ner i vikt med våra träningsknep.
    Du kan gå ner ett kilo i månaden utan att äta mindre. Det enda du behöver göra är att förändra din vardag med små medel. Det kan handla om att ta trapporna istället för att åka hiss. Eller att ta cykeln till jobbet.

    Det gäller att bränna 250 extra kalorier varje dag.
    Bäst resultat är om du planerar in ett eller två träningspass i veckan. Då ska du se att det snart blir fina resultat. Förutsättningen är naturligtvis också att du äter förhållandevis nyttigt.

    Så mycket kalorier bränner du om du ägnar dig åt följande i 30 minuter:
    Aerobics (tuff) 242 kcal
    Rida i galopp 242 kcal
    Poweryoga 208 kcal
    Boxning (sparring) 276 kcal
    Body combat (medel) 259 kcal
    Hopprep (tuff) 310 kcal
    Roddmaskin (medel) 259 kcal
    Spinning (medel) 242 kcal
    Springa (8 km/h) 242 kcal
    Motionscykel (tuff) 327 kcal
    Stavgång (tuff) 184 kcal

    fuska fram fint hår ur torrt och skadat hår

    1. Har du kluvna hårtoppar? Använd lite stylingkräm som du nyper in i topparna – och boka genast tid hos en frisör för en klippning.

    2. Flottig hårbotten men ingen tid att hoppa in i duschen? Spraya torrschampo längsmed benan och vid hårfästet runt ansiktet. Borsta sedan igenom håret.

    3. Har du mycket hårstrån som gått av runt ansiktet? Överväg att klippa lugg, tipsar Allure.com. Detta får också tunt hår att se tjockare ut.

    4. Många flygiga strån? Spraya lite hårspray över handflatorna och stryk dem längs håret.

    äntligen

    Idag har varit en lång dag! Va i täby centrum och shoppade med Louise i ca. 5 timmar. Det blev en del julklappar och lite ringar till mig själv. Vi hann också fika 2 gånger.
    Sen kom jag hem och åt lax med mamma och bror, nu har jag precis blivit färdig med mitt CV. Så äntligen får jag hoppa in i duschen och sen ta det lungt med en kopp te och se på någon film som går på3an om5 minuter, nu fick jag plötsligt brottom in i duschen, hörs imorgon efter praktiken, PUSS

    beautiful

    Helt sjukt hur vacker man kan vara, www.lovisza.bloggplatsen.com

    i'm bored

    Om ditt liv var en film, så skulle detta vara soundtracket.
    Öppna spellista, välj Blanda/Shuffle och fuska inte!


    Öppningslåt:
    Tik tok - Ke$ha
    Vaknar Upp: two worlds - phil collin
    Första Dagen i Skolan: shake - ying yang twins
    Förälskar Sig: Vad spelar det för roll - poets
    Slagsmål: paperplanes - mia
    Gör Slut: do you want it right now?
    Bal: zoombie - andrew spencer
    Livet: baby I want to party
    Nervsammanbrott: hide and seek - imogen heap
    Bil: Superman - eminem
    Tillbakablick: Chiki chiki - starclub
    Bröllop: lay you down - G-unit
    Födsel Av Barn: pop the glock - uffie
    Avgörande Strid: I hate this part right here - pyssycat dolls
    Dödscen: lace and leather - britney spears
    Begravningssång: already gone - kelly clarkson
    Eftertexterna: about you now - sugababes


    det känns som att en del stämmer, heheh
    många av dom va minnen från några år sedan

    städat färdigt nu


    gud så skönt med nystädat, urluftat och vaniljljus tänka på väggen!
    Nu tänkte jag duscha och sen åka till centrum och köpa en sladd för att koppla ihop TV och data med.Sen ska jag kolla på en klänning och sist köpa vispgrädde och vit choklad, GOOTTT

    fredagen den 13e

    Vaknade 07.25 av mitt underbara alarm, kollade ut genom fönstret och såg pappas svarta bil med ett vitt tak, det hade alltså snöat SUCK


    Iallfall gick jag till skolan och gjorde det jag skulle och sen åkte jag hem och åt massa kanelbullar. Sen så kollade jag och mamma på i taket lyser stjärnorna och efter det blev det idol. Vi satt också och skratta högt åt circus möller !

    Nu ska jag sova och har ångest över hur mitt rum ser ut, men det blir morgondagens problem..


    festmyterna som vi nu ska sätta stop för

    Vattenpipan
    Är du en av dem som motsätter dig vanlig rökning men är helt övertygad om att tobaken i vattenpipan inte är skadlig? Till er kan vi säga: Nix pix, nein nein, nej nej. Så är inte fallet.
    Tobaken till vattenpipan är inget undantag från vanlig tobak. Faktum är att det nästan är värre än vanlig tobak som finns i cigaretter. Studier visar att tobaken till vattenpipor innehåller åtta gånger så mycket karbonmonoxid, nästan dubbelt så mycket nikotin och 36 gånger mer tar. Dessutom sitter man oftast i längre sessioner och röker vattenpipa jämfört om man bara skulle ha rökt en cigarett. Tål att tänka på.

    "Eftersom jag inte drack förra helgen kan jag ta i lite extra den här"
     Många av oss tänker ofta i de banorna. Att om man skippar att dricka helt en vecka, gör det inget om man dricker lite extra nästa. Fel, fel, fel. Vår lever kan inte hantera allt för mycket alkohol på en gång. Med andra ord, du kan inte öka mängden alkohol och dricka mer bara för att du inte drack helgen innan.

    "Red Bull/Vodka gör att jag kan festa längre"
    Längre, absolut. Smartare, nej. Red Bull och andra koffeindrinkar gör att vi känner oss alerta även om vi kanske inte är det. Däremot reducerar de inte effekterna av alkohol även om det kan kännas som det. Med andra ord sätts dina funktioner ned även om du inte kan känna av det. Det kan vara livsfarligt att blanda koffeindrinkar med alkohol. Vi kan till exempel få för oss att vi inte alls är fulla och att vi visst är kapabla till att köra bil. Trots att vi absolut inte är det. Se upp med det!

    gi-dieten

    Fick önskemål om att gå lite mer ingående på just GI mat så here we go !
    GI står för glykemiskt index och är ett mått på hur fort blodsockret stiger efter en måltid. När vi ätit något som innehåller kolhydrater som har väldigt högt GI bryts maten ner den till glukos som går ut i blodet som blodsocker. Vi känner oss pigga och glada när vi har högt blodsocker, men bara för stunden...

    Mat med högt GI (dåligt)
    Vattenmelon.
    Popcorn.
    Fullkornsbröd bakat på vete.
    Vissa sorters godis.
    Många frukostflingor.


    Mat med lågt GI (bra)

    Gröna bönor.
    Gröna ärter.
    Kidney bönor.
    Pinto bönor.
    Äpplen.
    Druvor.
    Apelsiner.
    Röda linser.
    Jordnötter.
    Jordgubbar.
    Äppel- och apelsinjos.
    Bananer.
    Bovete.
    Spaghetti.

    Även om GI är högt för ett livsmedel behöver det inte nödvändigtvis vara dåligt. I många fall kanske omvandlingen till blodsocker är snabb men den totala mängden kolhydrater i livsmedlet kan vara låg.

    Detta är fallet för flera frukter. Dessa livsmedel finns ingen anledning att undvika. Tvärtom har frukt i otaliga undersökningar visat sig förebygga allvarliga sjukdomar.

    Det finns ett betydligt större vetenskapligt stöd för att frukt och grönsaker förebygger sjukdomar än att GI-metoden är positiv för hälsan. Det är alltid bra att äta en eller flera frukter till varje måltid.


    Bli medlem, det är värt ett försök :)


    folk måste förstå att utan mat kan man inte träna

    En till två timmar innan träning
    Ät något med högt kolhydratsinnehåll. Detta hjälper dig både fysiskt och psykiskt och du får i dig energi så att du klarar träningen. Komplettera gärna med protein så håller energin i sig längre.

    Tips!
    Bra mat att äta innan träning är till exempel en skål med mjölk och flingor, toppat med lite frukt.

    Under träning
    Om du tränar mer än 60 minuter åt gången kan det vara bra att fylla på kroppens skafferier. I kroppens muskler lagras nämligen glykogen, kroppens och musklernas bränsle. Om man tränar ett långt pass har dessa en tendens att ta slut. Men genom att äta något litet under träningen kan du lugnt köra vidare och fortfarande prestera bra.

    Tips!
    Många använder sig gärna av sportdrycker för att få i sig extra energi, men något som har visat sig ha minst lika bra effekt om inte ännu bättre är en portion havregryn med lättmjölk och lite socker. Billigare är det också och bättre för kroppen än en massa tillsatser och konstgjorda preparat.

    Efter träning
    Inom 30 minuter efter avslutad träning ska du gärna få i dig något. En blandning av kolhydrater och protein är att föredra. Efter hård träning som pågår i mer än en timme är kroppen i desperat behov av att fylla på glykogen. Detta så att kroppen ska kunna reparera och bygga upp musklerna igen.

    Tips!

    Att få i sig ett helt mål efter träningen kan vara svårt att hinna med. Många kör med olika slags ersättningar och pulver. Men faktum är dock att kroppen inte alls tar upp dessa lika bra som riktig mat. Därför är till exempel en ostmacka eller kanske en banan och ett glas mjölk ett bättre alternativ. Det är dessutom billigare.

    Att äta ordentligt när man tränar är livsviktigt. Om man inte gör det bryts kroppen ned istället för att byggas upp och den som tränar ser sällan några resultat.

    11/11

    Tjenamors! hur mår ni?  jag mår lite sisådär, är fortfarande lite sjuk men det börjar att försvinna nu sakta men säkert. Jag kämpade mig genom den långa skoldagen med 2 kompisar som jag kallar nässpray & halstabletter. Imorgon kan jag gå i skolan och få närvaro men endå bli frisk för jag börjar 10.00 och slutar 13.15 sköönt.

    Just nu sitter jag och dricker min kur som jag hopaps hoppas ska göra mig helfrisk och tänkte dela med mig med er vad denna kur innehåller.

    Nummer ett
    - 1 dl varmt vatten
    - 1 pressad vitlöksklyfta
    - 2 tsk honung

    Nummer två
    - varmt vatten
    - grönt te med citron och ingefära
    - En skvätt citronsaft

    till det sväljer jag 10 hela vitpepparkorn för det dödar bakterier, det gör vitlöken också. Så nu jävlar ska jag bli frisk och kry så jag kan gå och pumpa på gymmet igen, yeey.

    ät rätt för huden


    Balansera huden med kosten

    Vi äter alldeles för mycket mat som innehåller socker, raffinerade kolhydrater, kött och mejeriprodukter. Dessa livsmedel sänker pH-värdet. Välj istället bladgrönsaker, vitlök, nötter, frön, olivolja med mera som höjer pH-värdet. Det ger en bättre och mer balanserad hy.

    Näringsrik kost
    Baljväxter, ägg och nötter är fulla av aminosyror som hjälper huden att bygga upp elastin och kollagen. Dessa matvaror stärker ägg cellmembranen så att de inte tappar lika mycket vatten.

    Få i dig mer vatten
    Vatten är ett av de bästa skönhetstipsen som fungerar, men du behöver inte begränsa dig till en vattenflaska. Frukt och grönt innehåller mycket vatten och vitaminer. Dessutom har vattnet som finns i grönsaker förmågan att tränga in i dina celler bättre än om du häller i dig flera glas vatten på raken.

    Vitaminer
    Får du inte i dig alla vitaminer genom din kost, kan ta välja vitaminer i tablettform. Antioxidanterna i vitaminerna hjälper huden att minska solskador och rynkor.

    Motverka akne med GI
    Amerikanska forskare har bevisat att GI- kost är bra mot akne. Förra året gjordes en studie där en grupp 1 fick äta kolhydrater med lågt GI-index och den andra gruppen 2 fick äta måltider med högre GI-index. Efter 12 veckor hade akneproblemen i grupp 1 minskat med 50 procent. GI- dieter minskar nivån av hormonerna som bidrar till hudproblem.

    härliga tisdag

    Tisdag måste vara den bästa vardagen med tanke på vad som går på tv just idag!

    Först är det biggest loosen 19.00 som man blir supertaggad på att bli värsta träningsfreaket av
    Sen är det ugly betty 20.00 bra tidsfördriv 
    Sen ÄLSKADE desperate housewifes 21.00 lovelovelove it
    sist christine 21.55 pinsam mamma :D

    nej nu ska jag kika vidare på mitt tidsfördriv!
    kram

    sjuk-presenter

    Alltid när jag ligger hemma sjuk så köper mamma hem små presenter till mig.
    Idag kom hon hem med godis med små söta texter på! mmh gott


    så kan vi prata lite svininfluensa när vi endå håller på

    Kost som ska vara bra för att förhindra att själv influensan går ner och spökar i lungorna (som de flesta dör av) sägs vara grönt te, äpplen, granatäppel-juice, rödvin, gurkmeja, svartpeppar, vitlök, e-vitamin och kokosolja.

     

    Är man frisk är det viktigaste förstås att förebygga smitta. Näringsmedicinare Bertil Wosk har gett ett antal förslag som jag tycker är utmärkta. Här är några av dem:

    - Undvik nära kontakt med personer som är sjuka.

    - Undvik att röra vid slemhinnor (till exempel ögon, näsa och mun) utan att först tvätta händerna, så slipper du smittas om du råkat ta i något föremål som influensavirus nyligen fastnat på.

    - Tvätta händerna noggrant med vatten och tvål, särskilt om du har berört ytor som kan vara kontaminerade eller om du hostar och nyser.

    - Öka syremängden i rummen där du bor och arbetar genom att öppna fönster. Syret i luften dödar virus.

    - Se till att du får ordentligt med sömn och undvik stress. Stress och sömnbrist nedsätter immunförsvaret.

    - Ät näringsrik mat, undvik raffinerad mat och särskilt raffinerade oljor, margarin, socker och snabba kolhydrater. I bra mat finns den näring som ditt immunförsvar behöver medan snabba kolhydrater däremot försämrar immunförsvaret.

    - Gör nässköljningar varje dag.

    - D-vitamin, 2000 IE per dag. Brist på D-vitamin är en av orsakerna till att man insjuknar i infektionssjukdomar.

    - Rensa kroppen genom att detoxa.

    - Ta ett bra multivitamin/mineraltillskott.

    - Ta extra tillskott av zink.


    Så gick kim kardashian ner 8 kilo

    Enligt mig är Kim en väldigt snygg och sund tjej, så hennes träningstips och matvanor är något som är värt att testa istället för att sträva efter att bli pinnsmal och svälta sig själv, det är bara riktigt idiotiskt och pinnsmala tjejer är fula!


    I början av året bestämde sig Kim Kardashian för att slimma till kroppen. Hon lade om hela hennes livsstil – bytte ut kosten och satsade på konditionsträning flera dagar i veckan.
    ”Målet var inte att bli supertunn, utan jag ville bygga upp lite snygga muskler och behålla kurvorna”, sade tv-stjärnan till tidningen Fit & Healthy

    Nu har Kim Kardashian tappat åtta kilo trots att hon inte har följt en strikt diet hela tiden.
    ”Om jag är sugen på vissa saker väljer jag att unna mig, även om det kanske inte är så bra för mig. Man får inte glömma bort att leva”.

    Tidigare såg Kims matschema ut så här:
    Frukost: En stor kaffemocca från Starbucks med vit choklad och grädde.
    Lunch: Sallad med tranbär och kanderade valnötter. Chokladkaka och en Coca-Cola light.
    Mellanmål: Muffin och latte
    Middag: Pasta med grönsaker och kyckling. Kakor och glass till efterrätt.

    Kims nya diet:
    Frukost: Havregryn med banan.
    Lunch: Sallad med grillad kyckling. Fettfri yoghurtglass med frukt.
    Mellanmål: Morötter med lågkalori-dressing.
    Middag: Fisk, grönsaker och grönt te på kvällen.


    källa: www.improveme.se

    bodycombat

    Det blidde ingen praktik idag :(  pratade med min handledare och han sa att det va bättre om jag åkte hem och vilade upp mig så jag blev frisk, så fick åka hem igen fast jag hann inn och köpa 2 till julklappar.

    Nu har iallafall sats ÄNTLIGEN tagit tillbaka bodycombat på lördagar halv 11 på morgonen så jag bokade den på lördag. Nu håller vi tummarna att jag blir frisk så jag kan gå dit och boxas och sparkas på lördag ;)

    En uppdatering på min hårfärg också:

    jobba kväll

    Nyduschad och massa krämer i ansiktet, en underbar känsla.
    Idag har jag praktik med min kära Linda och vi ska jobba kväll idag. Så vi börjar 3 och slutar 11 ikväll, sen imårrn börjar vi 9, och det är inne i stan, snacka om att man kommer vara död...

    Om en timme ska jag dra mig mot roslagsbanan för att möta mamma och är lunch på vapiano, sen fördriva lite tid på lagerhouse, efter det bär det av till grill.

    Jag undrar hur jag ska ta mig hem ikväll för att åka den snabbaste vägen, men det märker vi om jag är hemma innan 12 eller inte.

    kram

    Do not miss

    Glöm inte min fotoblogg också! I skolan går jag på fotokunskap och där va vi tvugna att skapa en blogg och lägga in bilderna som vi ska ha tagit för att få godkänt, det är bara ett litet urval men det finns en del fina bilder :)

    www.ameliehardin.blogspot.com

    klippt och skuret

    Eller nja bara klippt då!
    Jag gick till frisören och bad om att få klippa topparna och göra håret fylligt. Hon frågade mig om jag inte skulle tunna ur håret lite men då sa jag tvärnej för fylligt hår är underbart. Menmen såhär blev resultatet och jag är ganska nöjd, lite kortare - mycket fylligare - grymt mycket fräshare

    booring

    1. Tre personer jag lyssnar på:
    Pappa, Linda & Lovisa

    2. Någonting jag tycker om med mig själv:
    Att jag är ärlig

    3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
    Att jag litar på folk jag inte bör lita på

    4. Detta är jag rädd för:
    Mörker, djupt vatten

    5. Tre saker jag vill ha varje dag:
    vänner omkring mig, mat & Ett bra humör

    6. Tre saker jag absolut inte tänker göra:
    Se twilight filmerna, vara snäll mot min Mattelärare & ta massa sprutor

    7. Detta tycker jag om att göra:
    Umgås, äta, sova, festa, träna

    8. Detta vill jag göra just nu:
    Åka och shoppa och sen klippa mig

    9. Bästa känslan:
    Att vara trygg

    10. Värsta känslan:
    ''nu måste jag gå ur sängen och gå till skolan''

    11. Egenskaper jag gärna ser att min partner har:
    Ärlig, bestämd & snäll

    12. Är jag kär just nu?
    Nepp

    13. Jag vill gifta mig:
    När jag är mogen för det

    14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör:
    Vinna en stor summa pengar, bo i ett fint hus med mina barn och tatuera mig

    15. Min käraste ägodel:
    Ipoden & mina uggs

    16. Något jag vill ha i present:
    Pengar till resa, en fotoutskrivare man kan koppla kameran direkt i 

    17. Detta har jag på mig just nu:
    Snobben sovbyxor & linne

    18. Favoritkläder:
    byxa - tröja eller leggins - tunika

    19. Favoritdjur:
    Vovve

    20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
    Jag är en allätare, lyssnar på lite av varje =)

    21. Favoritlåtar just nu:
    russian roulette - rihanna, smash into you - byonce, ke$ha - tik tok

    22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
    Roligaste - kök
    Tråkigaste - projekt 

    23. Stjärntecken:
    Stenbock

    24. En bok jag älskar:
    I taket lyser stjärnorna

    25. En film jag älskar:
    oj många !
    Men the proposal, baksmällan

    26. Tv-program jag gillar:
    Gossip girl

    27. Favoritdoft:
    Escada - oceans lounge, paris hilton - heiress & 1

    28. Detta äter jag gärna:
    Ceasarsallad m. skaldjur, entrecotê m. rostade rotfrukter eller pasta carbonara

    29. Dricker helst:
    Bubbelvatten m. citronskiva eller té

    30. Favoritgodis:
    Lakrits

    31. Hit vill jag gärna åka på semester:
    Australien, spanien, thailand, grekland, usa

    32. Färg på mina ögon:
    Blå

    33. Min längd:
    1.68

    34. Jag tror på:
    Mig själv

    35. Jag spelar:
    eeh? biotronic???

    36. Person jag beundrar:
    Byonce & christina aguilera

    37. Här bor jag:
    Täby med mamma & bror

    38. Antal döda krukväxter i hemmet:
    Mamma är rätt duktig på att hålla dem vid liv

    40. Det här gör mig avtänd:
    När någon är för på

    41. Favoritfärg:
    svart, vit, blå

    42. Favoritcitat:
    What does'nt kill you makes you stronger

    43. En hemlighet jag vet:
    Jag vet massvid med hemligheter men jag är duktig på att hålla dom hemliga

    44. Bästa present jag fått:
    oj många!

    45. Senast köpta skiva:
    (?)

    46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
    Jag är nöjd med det jag har

    47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
    varför tänka så när man kan älska sig själv ?

    48. Udda förmåga/egenskap:
    Jag beter mig som en mamma när någon av mina vänner mår dåligt eller är sjuka

    49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
    En hund

    50. Vad lyssnar du på just nu?
    tvn

    51. Vad har du gjort/ska du göra idag?
    Jag har degat i sängen, ska åka och klippa mig snart och sen ikväll har jag än så länge inga planer

    52. Var är dina föräldrar födda?
    Båda i sverige

    53. Vad är det senaste du installerade på datorn?
    Spotify

    54. Vilken är din favoritrestaurang?
    oj många :D vapiano, grill, operakällaren, vedholms, oaxen, mattias dahlgren

    55. När badade du i en pool senast?
    I somras

    56. Har du varit med i någon skolpjäs?
    ja i lågstadiet, jag va en hund som hette molly i en engelskapjäs!

    57. Hur många barn vill du ha?
    2 kanske

    58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
    dansband och såndär som är skitjobbig, vad fan heter den, typ som techno fast går megafort :P

    59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
    får ej rösta :(

    60. Vad har du för TV-kanaler?
    de flesta antar jag, i TV rummet har vi kanal+
    61. Har du åkt moped någon gång?
    Yep

    62. Har du busringt någon gång?
    Ja haha

    63. Har du fått felparkeringsböter?
    Nej

    64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
    nej usch skulle baa göra illa mig

    65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
    Australien

    66. Har du en egen trädgård?
    Ja vi har en stor trädgård runt huset

    67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
    family guy

    68. Kan du alla orden i nationalsången?
    Jag tror det

    69. Badkar eller duschkabin?
    Duschkabin

    70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
    drag me to hell tror jag

    71. Favoritpizza?
    Vesuvio

    72. Chips eller popcorn?
    chips, bigtime

    73. Vilken färg på läppstift använder du?
    läppstift???? varför skulle jag använda det

    74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
    njaa är allergisk mot jordnötter så håller mig borta från dom

    75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
    nope

    76. Apelsin- eller äppeljuice?
    Äpplejuice

    77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
    Jag och Linda åt McDonalds i måndags, annars var det nog operakällaren med pappa då jag åt skaldjur till förrätt, fisk till varmrätt och färska bär till dessert.

    78. Favoritchoklad?
    Den vanliga

    79. När röstade du senast?
    Fortfarande för ung

    80. När åt du en hemodlad tomat sist?
    Inte en aning

    81. Har du vunnit en prispokal någon gång?
    Vet inte, har jag säkert

    82. Är du bra på matlagning?
    haha jovars det hoppas jag

    83. Klarar du att tanka själv?
    Om nån visar hur jag ska göra så inga problem

    84. Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
    Nej

    85. Pepsi eller Coca Cola?
    Cola!

    86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
    jo vi har servering i skolan då vi har serveringskläder, sen i köket har vi kockkläder ;)

    87. Vad var det senaste du handlade?
    Godis i täby centrum igår när jag skulle hem

    88. Har du kräkts offentligt?
    Jo det har hänt

    89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
    Väldigt svår fråga, för med båda blir man lycklig men man blir ledsen när pengarna är slut, sen blir man sårad av kärleken väldigt ofta

    90. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
    njaa man känner inte personen då

    91. Har du ringt något betalnummer?
    kan ha hänt

    92. Kan man vara vän med sitt ex?
    Jo det kan man väl men det är en anledning varför de är ens ex så man bör inte vara det enligt mig

    93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
    Oj det va ett tag sen och det va när bror låg på sjukan

    94. Hade du mycket hår som liten bebis?
    haha jo massa svart hår på skallen

    95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
    Har inget

    96. Vad har du i din väska?
    En tröja, busstidtabellet, en öppnare, en penna, parfym, ett hänglås (?), almenacka, hårspännen, ipren, allergitabletter

    97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
    Dricker te och ser på TV

    98. Vad är du tacksam för idag?
    Att  jag fick 400 kr av mamma så jag kan gå och klippa mig

    99. Var hittade du den här listan?
    på stinas blogg, www.dirtyroomservice.blogg.se


    Dollyblond

    Jag snodde den här listan av elin, då jag tycker det är alldeles för mycket höstdepp nu pågång i mina kretsar. 

    - Sätt saker i sitt perspektiv, “ja, jag mår dåligt nu, men
    jag har mått dåligt förut och då har jag tagit mig upp, så
    det kommer jag göra nu igen, det här är inte värre än förr”

    - Tänk framåt, “idag kan jag gråta och skrika, men i
    helgen ska jag orka mig ut och träffa mina närmsta vänner”

    - Planlägg, “vad har hänt? varför är jag ledsen? hur kan JAG
    göra för att må bättre? behöver jag ta hjälp (- av vem?), vem
    kan stötta mig? hur ska jag göra steg för steg?”

    - Underhåll dig, det värsta man kan göra är att gräva ner sig.
    Självklart är det vad man vill. Men innerst inne vill man må bra
    och då måste man unna sig lycka. Dansa, sjung, umgås, skratta,
    baka, sy, shoppa, färga håret, läs böcker, yoga, träna, fotografera,
    whatever makes you happy. Sysselsätt dig allt du kan!

    - Tänk positivt “ja, allt är skit, men det kan inte bli värre, det
    kan faktiskt bara bli bättre!” eller “yes, mitt liv suger, men så är
    det ibland och sen när jag mår bra igen, då kommer jag verkligen
    att känna lycka eftersom att jag kan jämföra med det här.

    - Prata, ta hjälp, våga erkänna att du mår dålig, våga bearbeta det.
    Förträng inget och GRÅT. Men varva det med att vara lycklig. Lyssna
    INTE på deppig musik utan tvinga dig till popmusik. Lovar att det
    gör stor skillnad. Lyssna på musik vars budskap du vill ta till dig!


    inlägg nr. 700

    Tjenis alla glada, själv är jag trött och halvsjuk. Idag har jag mått ganska dåligt med feber, snuva och världens hosta men jag går till skolan endå för skola är inte ansträngande för man sitter bara där och ibland skriver några förhör osv. Varför klaga lixom :)
    Vi hade världens diskussion om svininfluensan med våran lärare och det var lite kul hur alla tänker olika.

    Nu kom lovisa så ska va med henne !
    kram


    russian roulette


    Så fixar du en höstfin hy


    Hitta rätt produkter

    Innan du ger dig ut på jakt efter hudvårdsprodukter är det viktigt att känna till vilken hudtyp du har. Annars finns det risk att otrevligheter som finnar och blemmor dyker upp. Är du osäker på vilken kategori du tillhör är ett smart tips att boka tid för en ansiktsbehandling hos en hudterapeut. Då får du ett korrekt svar vilken hudtyp du har och vilka produkter som passar dig.

    Undvik vatten och tvål

    Vanlig handtvål är inte utformad för att tvätta ansiktet med. Det torkar ut huden rejält och kan orsaka synliga linjer i förtid. Välj därför en ansiktstvätt som är till för att ta bort smink och föroreningar utan att torka ut.

    Sov aldrig med smink

    Undvik att sova med smink så gott det går. Huden behöver andas under natten för att behålla sin lyster. Ett smart knep är att lägga ett paket med ansiktstvätt-servetter vid nattduksbordet. Då är det bara att torka av ansiktet och somna på stört.

    Solskydd året om
    De flesta tänker inte på att solens skadliga strålar existerar året om, därför är det viktigt smörja in sig med solskyddsfaktor även under vinterhalvåret. Satsa på en dagkräm med solskyddsfaktor och varför inte komplettera en foundation med spf.

    Låt finnarna vara
    Försök att låta bli att klämma finnarna. Varje gång du pillar sprids bakterier och nya irriterande finnar dyker upp, sedan finns det risk för fula ärr och gropar. Om du mot all förmodan inte kan låta bli – se till att huden är ren och kläm inte direkt med naglarna utan ha en pappersbit emellan.

    Maskera mera
    En återfuktande ansiktsmask ger huden en extra fuktboost. Applicera en skön mask minst två gånger i veckan. Det gör huden gott i höstrusket.

    Dröm sött
    Åtta timmars sömn behövs för att kropp och själ ska återhämta sig och samla kraft till nästa dag. För lite sömn sätter snabbt sina spår under ögonen i form av mörka ringar, dessutom kan sömnbrist under en längre period leda till nedsatt immunförsvar. Vaknar du med påsar under ögonen kan du börja med att stryka på en avkylande ögonkräm följt av en concealer som neutraliserar och ljusar upp.

    Ge borstarna ett bad
    Varje gång du använder dina sminkborstar samlar de på sig massor av bakterier. Därför bör du ge dem ett bad minst en gång i veckan. Förutom att du slipper få ovälkomna finnar ger du även dina borstar dubbelt så lång livslängd.

    RSS 2.0