påsar under ögonen ?

Har du sovit dåligt är det lätt att du får mörka ringar och svullna
påsar under ögonen. Vissa är också genetiskt mörkare än andra under ögonen.

I vilket fall som helst kan påsar och mörka ringar få dig att se trött och hängig ut. Att sminka över påsarna är förstås ett alternativ, men ännu bättre är det om du lyckas reducera dem redan innan.

Här är tre enkla knep du lätt tar till hemma. Resultatet är inte permanent – men ett bra alternativ om du ska på fest, dejt eller ett viktigt jobbmöte.
  
1. Rå potatis
Skivor av kall, rå potatis placerade över ögonen kan hjälpa till att få svullnaden att lägga sig och ge dig en piggare blick.

2. Fenylefrin
Många nässprayer och ögondroppar innehåller ämnet fenylefrin, som verkar genom att få blodådrorna att dra ihop sig. Enligt Bellasugar.com kan du även använda dig av detta för att applicera under ögonen. När ådrorna drar ihop sig försvinner nämligen lite av den mörka, lika färgen under ögonen.

3. Tepåsar
Varma tepåsar under ögonen kan dels få svullnaden att lägga sig och dels sätta fart på blodcirkulationen. Detta får blodet att pumpas snabbare, så att du blir mindre mörk under ögonen.

ät för huden

12 mandlar om dagen
Med nyttigheter så som vitamin E är mandeln ett lysande tillskott att få i sig under dagen. Dess rika innehåll av vitaminer gör att den hjälper huden och skyddar den mot bland annat UV strålning.

Knapra en morot eller två
Morötter sägs ha en positiv effekt dels vad gäller utplåning av finnar och dels vad gäller vår syn. Med ett rikt innehåll av bland annat vitamin A, som hjälper kroppen hindra överproduktion av celler i yttersta hudlagret, kan ett dagligt intag också hindra tilltäppta porer.

Mumsa mörk choklad
Se det som medicin - inte godis. Antioxidanterna i chokladen reducerar hårdheten i huden och skyddar också mot solskador. Några rutor om dagen räcker gott för en god effekt.

Byt kaffet mot grönt te
Inte nog med att det är ruskigt rikt på anioxidanter så har också det gröna teet en anti-inflammatorisk egenskap. Att dricka två till sex koppar om dagen kan dessutom förebygga hudcancer och också återuppbygga solskadad hud.

Fram med tisteloljan
Denna olja både jämnar ut din hud och återfuktar den. Den sägs också kunna reducera rödhet, så som eksem, och minska synliga porer.

Ät din spenat
Spenat sägs kunna förebygga både cancer och åldrande hud. Denna C vitamin berikade grönsak bör du definitivt skriva upp på inköpslistan nästa gång du handlar.

sweet 18

Fan vad jag älskar och fylla år!
Idag kom min morbror med sin fru hit och av dom fick jag en sony ericsson satio, happyhappyhappy :D

Aja ska leka vidare med min nya lilla leksak!


Sköna tips för flygresan

Skippa fet mat
Undvik snabbmat innan resan, din kropp får jobba hårt med att förbränna fettet när du sitter på rumpan och inte rör på dig. Försök att välja lättare alternativ med mycket grönsaker.

Rör på dig
Innan det är dags att stiga på planet kan du underlätta din resa genom att röra på dig. Ta ett varv runt på terminalen för att hålla igång blodcirkulationen i benen vilket underlättar under en lång flygsträcka.

Drick mycket vatten

Undvik uttorkande drycker som kaffe, alkohol och te. Huden behöver vätska då det är väldigt torr luft i flygplan så drick mycket vatten för att hjälpa kroppen på traven. Det kan även vara bra att packa ner ögondroppar mot torra ögon, en vårdande hudkräm för kliande hud och näsdroppar.

Stretcha på planet
Flyger du långdistans kan det vara skönt att sträcka på sig. På så sätt så slipper du bli stel och få ont i kroppen. Om det är möjligt kan du ställa dig upp i gången och stretcha ut benen, annars finns det några smarta knep som du kan göra sittande i din flygstol.
1. Vrid försiktigt huvudet från höger till vänster. Upprepa några gånger.

2. Håll upp ett ben i taget med hjälp av händerna. Räkna till tjugo, slappna av, byt ben och repetera några gånger.

3. Rulla axlarna fram och tillbaka i cirkelformer. Upprepa några gånger.

4. Slipp stela vadmuskler genom att placera hälarna (ta av dig skorna innan) på golvet, sträck ut fötterna och vicka på tårna. Gör även cirklar med tårna i några minuter.

5. Lyft båda armarna ovanför huvudet och ta tag i din ena handled med ena handen. Dra försiktigt neråt, håll kvar, slappna av, byt arm.

18 år nu


get mama a house


så ska du äta om du vill bli av med acne

Huruvida det man äter påverkar förekomsten av acne har länge debatterats, och det har ofta varit fettet som pekats ut som dåligt för hyn.

Men en studie från RMIT University i Australien har istället kommit fram till att en kost med lågt GI och mycket protein kan förbättra huden dramatiskt.
– Kosten har länge trotts vara orsaken till acne och chokladen har utmålats som boven i dramat,
men jag var förvånad över hur lite forskning som utförts inom det här området, säger huvudforskaren dr Robyn Smith i Journal of the American Academy of Dermatology.

Hennes forskning fann att GI-dieten minskade antalet finnar med 50 procent jämfört med den västerländska kosten med högt GI och mycket kolhydrater.

En kost utformad för att motverka acne ska därför innehålla så lite raffinerade kolhydrater som möjligt, och istället fyllas med färsk frukt, grönsaker, fullkorn, magert kött, fisk och skaldjur. GI-metoden tillåter också den klassiska acne-syndabocken choklad – men det ska vara mörk choklad med hög kakaohalt.

mat som gör dig vacker

Skaldjursboosta ditt immunförsvar
De zink-berikade skaldjuren är inte bara goda, de är också otroligt nyttiga med sin låga fetthalt och sitt höga proteininnehåll. Dessutom har de ett rikligt innehåll av zink, vilket sägs kunna hämma acne samt stärka immunförsvaret.

Fantastisk hy med kronärtskocka
Inte nog med att denna baljväxt är fullproppad e,d fibrer, den är också antioxidantrik och verkar utrensande på vår kropp. Riktigt god att koka och äta med lite salt och en klick smör.

Ung hy med jordgubbar

Rynkkrämer, släng er i väggen! Nu är det istället jordgubbar som gäller. Detta C-vitaminberikade bär stimulerar kollagenproduktionen i vår kropp och reducerar skador som uppstår av fria radikaler, molekylerna som orsakar vår huds åldrande.

Superbra med superfrukt

Det brazilianska superbäret acaia är proppfyllt med omega-3 syror och antioxidanter. Toppen för immunförsvaret och din kropp i förkylnings- och sjuktider!

Reducera inflammationer med lax
Denna feta fisk sägs ha en otrolig effekt för din hy då den hämmar inflammationer effektivare än nästan någon annan mat. Sägs också kunna reducera rynkor och uppsvälldhet.

Vitare ögonvitor med kål

Nu slipper du släpa hem en årsförbrukning av Clear Eyes nästa gång du besöker Staterna. Istället räcker det med att du tar en sväng förbi den lokala grönsakshandlaren och köper upp dig på lite kål. Kål innehåller lutein, ett ämne som får våra ögonvitor att verka ljusare och vitare.

Motverka torrt hår med quinoa
Detta nyttiga lilla gryn är fullproppat med b-vitamin och hjälper både din hy och ditt hår på traven. Strålande hy och glänsande hår är två av effekterna det sägs ha.

ledigt

Idag är jag ledig, imorgon också förövrigt! Så igår gick vi på bio och såg hart du hört ryktet om morgans, jag tycker att filmen va jättesöt men killarna tyckte den va långtråkig, menmen man kan inte alltid tycka lika :D

Idag har jag tagit det lungt och kollat tv och fixar med lite filmer.
Imorgon ska vi fika fast Linda kunde inte då blöö, men vi andra fixar nog endå hoppas jag så jag gör någonting istället för att ligga och dra mig i sängen, hur underbart det än är.

Tänkte plocka in all nytvättat i garderoben nu, se ya =)

2010

Nu har det gått 10 dagar på det nya året, 355 dagar kvar till 2011.
Aja skitsamma nu kör vi bildbomb







Världens vackraste kvinnor


Heidi Klum


Adriana Lima

Alessandra Ambrosio

Hilary Duff

Miranda Kerr


underbar


Miranda Kerr tipsar

1 Börja varje dag med ett glas citronvatten

– Jag börjar varje dag med att dricka ett ljummet glas vatten med en halv pressad citron i. Det kickstartar verkligen ämnesomsättningen och får mig att komma igång på morgonen säger Miranda till Sofis Mode.




 

2 Ladda med mirakeljuice

– Thaithian Noni Juice som jag köper i hälsokostaffärer är mitt bästa skönhets och hälsotips. Jag dricker den varje dag och den håller mig pigg, fräsch och fylld av energi. Om jag har en lång dag framför mig så är den ett absolut måste och jag har också märkt att den är fantastiskt på att bota jetlag.

Hitta juicen på: www.tahitiannoni.com




 

 

3 Sola säkert

– Jag är uppväxt i Australien så jag har alltid fått veta hur viktigt det är att skydda sig från solen. Jag har alltid på mig Spf 30 när jag går ut. Innan Victorias Secrets visningarna använder jag alltid Victoria’s Secret Bare Bronze gradual self-tanner brun utan sol i minst en månad, säger Miranda till Cosmogirl.

Bildtext; Victorias Secret Bare Bronze finns att köpa på victoriassecret.com



 

 

4 Välj organisk mat

– Jag är en riktig hälsonöt och jag vill bara ge min kropp det bästa. Därför försöker jag äta organisk mat och dricka massvis med grönt te. Jag har läst kurser i näringslära och min stora dröm är att en dag öppna mitt eget hälsoretreat i Australien, säger Miranda till Sofis Mode.

 



 

 

5 Håll makeupen naturlig och enkel

– När jag inte jobbar så ser jag till att hålla min makeup så naturlig som möjligt. Mina måsten i sminkväskan är Diorskin Forever Extreme Wear flawless Makeup och Dior Iconic Mascara samt lite rouge som jag lägger på den äppleformade delen av mina kinder säger Miranda till Amerikanska Elle.

 





6 Unna dig en skönhetsbehandling

– När jag har tid försöker jag klämma in en massage – jag älskar helkroppsmassager med aromaterapi. Jag försöker också få tid att göra en ansiktsbehandling med syre en gång i månaden eftersom det verkligen ger min hy fin lyster.

På syrebaren Devita i Stockhom kan du boka en syreansiktsbehandlingar med microdermabrasion, pris 1000 kr. Devita.se.





7 Håll formen med Yoga

– Jag tränar med en personlig tränare och gör yoga och meditation varje dag, det ger mig en stark kropp.







8 Satsa på kvalitetsprodukter

 

La Mer Moisturizing Cream 600 ml. 2000 kr
– Om något ska hamna i mitt badrumsskåp så måste jag veta att det fungerar för mig så jag ser alltid till att fråga en mängd frågor om produkterna innan jag köper. För mitt ansikte använder jag Creme de la Mers Moisturizing Cream. Den är riktigt dyr men jag tycker att den är värd priset.

 

 



9 Packa in håret med olja

- Jag brukar lägga i olivolja i håret innan jag går och lägger mig som en kur över natten. När jag tvättar ur det på morgonen är mitt hår mjukt och fyllt av näring igen, säger Miranda till Sofis Mode.



10 Fixa det rätta ”modellglowet”

– Efter jag har applicerat puder brukar jag spraya mitt ansikte med Evian Brumisateur vilket ger ansiktet en fräsch lyster. Ibland tar jag också en liten klick ofärgat läppglans och smetar ut längs kindbenen. Framför kameran blir det för glansigt men det blir verkligen snyggt i verkligheten.


Vinterland

Det var ganska fint ute idag så tog lite bilder :)





the skin your in

Skippa dyrgriparna
Lägg inte onödiga pengar på dyr ansiktsrengöring med fina ingredienser i. Den kommer ändå inte att vara på din hud i mer än någon minut. Med andra ord har den inte tid att riktigt göra något.

Använd skydd
Var noga med att UV-skydda även dina läppar. Tillsammans med huden kring ögonen och på bröstet utgör läpparna ett av de områden med tunnast hud på kroppen. Med andra ord är det alltså extra noga att skydda även dem.

Tänk till
Välj hudvård med omsorg. Hur bra är egentligen den där ansiktskrämen du beställer hem från gud vet var? Satsa istället på närproducerat och märken som du vet kan leverera vad de står för. Dr. Hauschka och Weleda är tips på bra och naturlig hudvård.

En riktig godbit för huden

Mörk choklad har visat sig ha en förbättrande effekt vad gäller vår hy. I studier har det visat sig att ett regelbundet intag av mörk choklad både kan göra din hy lenare, mindre irriterad och dessutom mindre känslig vid exponering i UV-ljus.

Less is more
Se upp med innehållet i dina hudvårdsprodukter. Det kan nämligen vara så att de skadar mer än de vårdar. Ju färre ingredienser det är i en produkt desto bättre. Då är det nämligen mindre risk att du reagerar eller att din hy istället blir irriterad av innehållet.

My hair

Angående mitt hår hehe, Jag har ganska platt men endå lite vågigt hår, svårt och förklara. Men jag hade iallafall lockat håret på en bild här nedanför. Det var meningen att det skulle ligger på ena sidan och ha lite smålockar längst ner och så blev det också när ja kammade ut.

Använder babyliss locktång, den är ganska stor men inte det största tror jag :)


Jag är så dåligt på märke osv, men här är en bild på min locktång

 

 


Gammal bild


t-a-s-t-y


RSS 2.0