Sommrigt

Vilken underbar morgon! Redan klockan 8 var det 12 grader och solen börjar nu leta sig fram bland molnen som sakta försvinner ( I hope ) för nu ska Jag möta upp Linda och Lisen som har haft lektion ( jag har ingen lektion så jag är ledig, wooho ) Och vi ska gå runt i stan och sen ska vi ta en fika i solen :) Idag blir det klänning och strumpbyxor för att tvinga sommaren att komma liiite fortare. Man kan alltid hoppas :)


tiden går så fort

Snart är det maj, redan? Skolavslutning om ca 5 veckor, REDAN?? så underbart.
Snart ska vi boka biljetter till spanien också, ska hälsa på Linda i Fuengirola i ca 2 veckor, vi ska ha så himla kul.

Imorgon är jag ledig och det ska vara ca. 17 grader så jag ska möta upp Linda & Lisen så ska vi äta kinabuffé i stan och kolla piercingar till linda som är så duktig och sväljer alla sina ;D Till kvällen har vi än så länge inga planer förutom grilla och ha det mysigt.

Nu är jag supermegatrött så ska tvätta bort sminket och dega i sängen, PUSS.

onsdag

Idag tänkte jag ta mig till skolan, så skönt att jag ha sovmorgon på onsdagar för då känns det inte lika jobbigt. Sen har jag inga speciella lektioner, men har utvecklingssamtal ikväll. Det kommer gå bra :) blir nog värre för min handledare ( idiot )

kram :)

underbara tisdag

Åh underbara tisdag. Hade nästan glömt bort att det är TV - tisdag!
Premiär av sista säsongen av ugly betty började precis, sen är det Desperate Housewives och till sist Cougartown.

Åh vad jag älskar tisdagar :)


food is passion

När jag är hemma sjuk så äter jag, för det är det roligaste jag kan hitta på!
Idag har jag bland annat tryckt i mig choklad, gröt, en tacotallrik, en mango, en smoothie och frukost.


tävling

Nu när jag ligger hemma sjuk så har jag inte speciellt mycket fö mig annat än att se på film, äta, se på TV och kolla runt på bloggar. När jag hamna på Kenzas blogg så såg jag att hon hade en tävling, så jag bestämde mig för att vara med :D
Skulle vara hur kul som helst om jag vann ett par av de skorna som hon kommer lotta ut, Håll tummarna för mig :)

Filmer

The hottie and the nottie

2/5
Paris Hilton, det säger nog allt. Man kan inte ta filmen seriöst med hennes röst, men fanns vissa delar där man inte kunde låta bli att skratta

 

I love you Beth Cooper

4/5
Rolig och söt, inte direkt det jag trodde den skulle handla om men den var bra!


hemligheter

Kom på present till kära Linda! Lisen vi diskuterar detta senare i veckan :D

har varit duktig

Har precis dammsugit under sängen, under soffan. Fy satan där borde jag dammsuga oftare. Känns som att luften blev fri helt plötsligt :D
Har också tagit en dusch, satt på en tvättmaskin och ätit lite så nu ska jag sätta på en film och vila litegrann och bli frisk!

filmtips

My best friends girl

5/5
Väldigt rolig film som jag gärna ser igen, passar nog både tjejer och killar.



I skuggan av värmen

4/5
Hemsk film som man blir rörd av, Ett plus är joel kinnaman - väldans snygg




It's a boy girl thing

3/5
Väldigt rolig men typisk amerikansk ungdomsfilm, endå värd att se.

Sjukling

Jag är sjuk och det är jättetrist, men har fixat massa filmer så kan skriva sen vad jag tycker om de filmerna jag sett!

inviga våren

I fredags grillade vi hemma hos david, vi var 4 stycken. Det hade varit supermys om alla kunde vara med men det kommer fler ( och definitivt varmare ) dagar så det kommer det med. Efter det gick jag och en gammal vän Sofia ut på krogen och tog det ganska chill, drack cider & drinkar och dansade. Kom hem i hyffsad tid ockå. 

Det bästa var att jag gick dit med 430 kr och kommer hem med 300 kr, fatta hur nöjd jag är!

Bilder från grillningen



Det jag köpte



shoppat ( igen )

Va i centrum med mamma idag efter skolan, köpte ett par skor och en bikini, orkar inte lägga in nu för jag är så trött. kanske lägger in imorgon :)

älska vår

Underbart väder vi ha haft idag i sthlm! Var iväg på studiebesök bortom ekerö på orto novo, efter det åt vi 2 rätters på stallmästaregården och sen gick jag sofia och david och tog en cider / öl i kungsträdgården :) myspys i vårsolen


Smarriga nyttiga desserter

Hallon & blåbärspaj ´
Tillagningstid 30 minuter
1 portion = 260 kcal

Ingredienser
Antal portioner: 4
3 dl hallon
3 dl blåbär
0.8 dl brun farin
0.8 dl vetemjöl
2 msk ströbröd
2 msk flytande margarin
0.5 tsk kardemumma
2 dl vaniljyoghurt

Gör så här
Blanda hallon och blåbär i en smord ugnsfast form. Blanda farinsocker, vetemjöl, ströbröd, flytande margarin och kardemumma i en bunke. Strö blandningen ovanpå. Grädda pajen i 225 grader i 15-20 minuter. Servera pajen med vaniljyoghurt. Garnera med citronmeliss.


Citron & marängbakelser

Tillagningstid 70 minuter
1 portion = 127 kcal

Ingredienser
Antal portioner: 8
2 st äggvitor
0.75 dl socker
8 st aluminiumformar
4 st äggula
0.75 dl socker
1 msk citronskal
några droppar pressad citron
1 dl kesella 10 %
2 st kiwi
8 st physalis

Gör så här
Vispa vitorna till skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är blank. Pensla formarna med lite smält fett. Klicka ut smeten i formarna. Sätt ugnen på 250 grader. När du sätter in formarna – sänk temperaturen till 100. Grädda i 1 timma. Blanda gulor, socker, citronskal och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Sjud på svag värme tills det är en kräm. Låt kallna. Rör i kesellan. Fördela krämen på marängerna och toppa med skuren kiwi och physalis.


if

If the mind keeps thinking you've had enough
But the heart keeps telling you don't give up


bada bada bada

Nu ska jag strax gå ner till tåget och åka in till stan. Sen ska vi köpa biljetter till uppsala och åka dit, sen åka buss till fyrishov och sen bada i massa timmar! Vi får inte kliva upp ur vattnet innan vi är helt skrynkliga.

Hörs sen :D

Plask i vatten, vampyrer och lite Pattinson

Hey alla bittra jävlar. Kom nyss hem från bion och vi såg remember me. Jag böla i slutet - nu vet ni det.

Imorgon ska vi ut på äventyr! Vi ska nämligen åka till uppsala och gå på äventyrsbad, hur kul låter inte det!? 
Vi är så påhittiga, nästa gång blir det bodaborg i nyköping men då måste vi nog åka bil.

Fick höra av Lisens syster idag att jag liknar hon i vampire diaries, do I? I don't mind , hon såg bra ut så :D Tack saga!


mums

Kycklingsallad

köra biiiiil

Ikväll blir det ROADTRIP! Fast bara till åkersberga, fan!
David tog körkort igår (grattisgrattis) så han hämtar oss efter träningen så drar vi hem till Jocke och ser på film :)

NU vill jag också ha körkort, fast har nog inte bråttom. Ska försöka ha det innan jag börjar 3an :D

sätt fart på förbränningen

1. Styrketräna
Nyckeln till en hög förbränning stavas muskler. Din dagliga kaloriförbrukning är tätt förknippad med hur mycket muskler du har. De bränner kalorier, också när du sover.

2. Kicka igång konditionen
När du tränar hjärtat produceras enzymer som bryter ner fett och gör att kroppen kan använda det som energikälla. För att fett ska kunna brännas som energi krävs syre. Människor med hög hjärtkapacitet har väldigt lätt att bränna fett, eftersom deras muskelceller får mycket syre.

3. Intervaller gör jobbet
Bryt rutinerna och ge kroppen en liten chock. Studier visar att människor som lägger intervallträning till sin vanliga konditionsträning två gånger i veckan går ner dubbelt så mycket i vikt som de som ”bara” kör på konditionsträning. Rusha 30 sekunder var femte minut när du joggar. Det kommer att ge resultat!

4. Minska lagom på kalorierna
När du äter för lite ställer din kropp in sig på överlevnad – den tror att du svälter. Minska inte plötsligt ditt kaloriintag drastiskt. Forskning visar att kvinnor som äter färre än 1200 kcal per dag minskar sin förbränning med så mycket som 45 procent.

5. Ät frukost
Förbränningen saktar ner när du sover och kommer inte igång ordentligt igen förrän du äter. Skippar du frukost betyder det att det kan gå omkring 18 timmar sedan din senaste måltid. Inte bra! Så även om du inte är hungrig på morgonen, försök att äta så snart som möjligt.

6. Portionera ut dina måltider
Blir du sugen mellan målen? Ge din förbränning en skjuts och dela upp dina måltider i fem eller sex mindre mål i stället för tre stora. Ät var tredje eller fjärde timme. Om det inte passar dig, gå tillbaka till tre mål om dagen men gör dem lite mindre och lägg till ett mellanmål på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

7. Sov!
Sömnbrist kan både påverka förbränningen och öka hungern. När du sovit för lite kan du känna dig hungrig trots att du egentligen har ätit tillräckligt. Det beror på att sömnbrist påverkar utsöndringen av cortisol, ett hormon som reglerar aptiten.

8. Drick vatten
Tyska forskare har upptäckt att vattendrickande kan öka kaloriförbrukningens hastighet. Vatten minskar dessutom uppsvälldhet och får dig att känna dig mättare.

9. Hoppa över alkoholen
Att ta en drink före maten får människor att äta runt 200 kalorier extra, visar flera studier. Att dricka alkohol under måltiden är inte heller bra. Alkoholen förbränns nämligen först, vilket betyder att kalorierna från maten i högre grad riskerar att lagras som fett.

10. Satsa på mjölk i stället
De som konsumerar mjölkprodukter med lågt fettinnehåll tre till fyra gånger per dag går ner mer i vikt än de som hoppar över mjölk, ost och yoghurt. Orsaken är att kalcium, tillsammans med andra ämnen i mjölkprodukter, snabbar på förbränningen.

Spadag

Ska iväg om ett tag hem till Linda så ska vi ha lite spa-mys där på dagen sen ikväll kommer det några fler så ska vi äta middag och se på film. Eller så ser vi desperate housewives (hoppas). Vi, Jag Lisen Linda & Linda ska mysa i jaccizin, ha ansiktsmask i bastun och bara prata och ha det trevligt. Fick nyss reda på att vi skulle vara där vid ett så kanske dags att fundera på vad som ska med dit, en sak som är säker är att det blir skinnjacka och solglasögon på!

Home sweet home

Äntligen hemma i min säng, min alldeles egna underbart sköna säng som är bäst i världen.

Igår skulle vi beställa mat från en pizzeria, 3 av oss tog pizza, kunde jag också gjort, men jag tog räksallad. Så det firade jag med att äta massa godis idag. Att jag aldrig ger upp. Snälla kan någon hjälpa mig bli av med allt sockersug ? 


roadtrip

Kanske inte den roligaste roadtrippen man kan ha men jag sitter här i baksätet och äter godis och dricket vitamin well. Skulle gissa på att vi närmar oss sundsvall om kanske en halvtimme.

Ska sitta och nörda med facebook nu och försöka att inte tänka på att jag har kramp i benen, Hejsvejs :)

Anna Ankas livsstil

Att kalla kost och träning en viktig del av Anna Ankas liv vore en underdrift.

Hollywoodfrun, vars nya tv-serie "Anna Anka söker assistent" har premiär ikväll, lever efter en strikt regim för att hålla sig i toppform. För improveme.se:s läsare avslöjar hon sina sex hälsoregler.

1. Var noga med vad du äter
"Visst äter jag dåliga saker som pizza och godis, men jag tänker ändå väldigt varsamt på vad jag väljer och hur jag kombinerar min mat. Jag äter inte så mycket pasta eller ris, utan hellre soppor med grönsaker i. Jag älskar sallader och mina kycklinglår med brosk. Till frukost tar jag alltid en macka med ost, tre stekta ägg och grönt te."

2. Gör träningen till en del av ditt liv
"Träning är en livsstil som jag har lagt in i min vardag. Jag tränar väldigt mycket fria vikter. Jag kör inte maskiner, jag träningar inte yoga, pilates och sånt, utan det är fria vikter som gäller för mig."

3. Krångla inte till det
"Jag har några favoriträtter som jag väljer mellan och som man alltid kan äta, vilken restaurang man än går till. Jag tycker att det är viktigt att man inte är för komplicerad med sin mat, utan det ska vara enkelt. Det ska vara någonting som du kan äta i alla länder, som du kan alltid få tag på."

4. Variera din workout
"Jag kör olika program när jag tränar. Var 14:e vecka så ändrar jag mina träningsprogram. Det är så att man inte blir van vid samma övningar."

5. Unna dig avkoppling
"Jag är väldigt dålig på att stressa ner, jag tror att den enda gången jag stressar ner är när jag lägger huvudet på kudden och stänger ut allting. Men jag går gärna på massage och ansiktsbehandlingar, då unnar jag mig min tid för mig själv och varvar ner på ett annat sätt än när man bara sitter rakt upp och tittar på tv – då hade jag bara känt mig stressad".

6. Vårda din insida
"Min träning balanserar mig och får mig att må bra. Man måste må bra på insidan också, det handlar inte bara om utsidan, att man ska se bra ut och ha en snygg kropp. Man glömmer lätt insidan, eftersom vi bara ser det yttre".


Namn: Anna Anka
Ålder: 38 år
Bor: Los Angeles
Aktuell: Med tv-serien "Anna Anka söker assistent" på TV3
Familj: Barnen Elli och Ethan

nu tar vi död på lite myter

Dricka vatten
Det finns ingen undersökning som stödjer att det är nödvändigt att dricka minst 8 glas vatten om dagen. Tvärtom. Det kan vara farligt att inta så mycket vatten.

Människans hjärnkapacitet
I flera sammanhang har det skrivits om att människan endast använder 10 procent av hjärnan, vilket är en bluff. Inga djupare hjärnstudier visar motsatsen.

Kalkon
Att man blir extra trött av kalkon är en lögn. Fågeln innehåller till viss del väldigt lite ”trytptofan”, en kemikalie som sägs orsaka dåsighet.

Läsa i mörker
Att läsa i dov belysning förstör inte ögats funktion.

Rakning
Håret blir inte grövre av att man rakar av det. Det påverkar inte heller hårets utväxt, det växer inte ut snabbare.

Mobiltelefoner
Att mobiltelefoner orsaker skada på medicinsk utrustning är ännu en myt. De stör endast minimalt och då baseras undersökningen på en mobiltelefon som varit på cirka en meters avstånd.

shoppat!

Glider runt här hemma med mina nya älsklingar! Jag har i två års tid velat ha ett par skor från H&M men har alltid varit slut i min storlek men idag så läste jag på en blogg att de hade fått in såna så jag bad pappa hämta mig så sprang jag in och köpte mig ett par! Underbart, nu är jag redo för sommaren! Eller nej ett par svarta shorts behövs också, fan.
Aja vi köpte iallfall kläder till brorsbarnen på polarn och pyret. Dyrt men fint och de är självklart värda det :)

Ska dricka lite smoothie och glo på tv nu.
Kan lägga in mina favorit hårprodukter senare.

bodybuilders

Blev lite ändringar i planerna igår, hamnade på tegel med Lovisa och 3 tjejer till. Hade trevligt men det var inte alls bra drag och jag blev så otaggad och förkyld osv så drog hem vid 2tiden.

Kom nyss hem från gymmet då jag och Lisen körde spinning och core, vi är sjukt duktiga må jag säga.

Kanske ska möta upp pappa i centrum senare och köpa present till lilla bebisen eftersom vi åker imorgonbitt. Men nu blir det duschen!

ändring

Det blev ingen dans för lisen skulle till stallet men jag gråter inte över det för solen skiner och fåglarna kvittrar så ska nog ta mig en promenad :)


ps. det här är så jäkla gott

påsklov

Nu har vi påsklov och mamma är hemma när som helst, vilken tur att jag precis hann dammsuga, skaka mattor och plocka i diskmaskinen så mamma slipper stå och skrika på mig.

Ikväll ska jag och Lisen dansa på sats igen, får se om vi hänger med bättre idag för sist gick det som det gick ;)
Lördagmorgon åker jag till ö-vik, ja det blir jag och blondinbella då, haha!

Hörs sen med mina egna hårtips & produkter


RSS 2.0