ego-boost


7 tips för välbefinnande

1. Höstväder innebär till mestadels regn och rusk varje dag. Njut därför de fina dagar som bjuds. Frisk luft och solljus ökar energin och håller humöret på topp.

2. Skratt ökar välbefinnandet och hjälper till att motverka stress. Hyr en komedi eller surfa in på youtube och se till att få ett gott skratt.

3. Goda gärningar gör alla människor glada. Genom att glädja någon annan upplever de flesta verkliga lyckokänslor.

4. Välkomna hösten med en välbehövlig makeover. Unna dig en massage eller ansiktsbehandling och stressa ner. Budgetvarianten för dem som har det knapert i plånboken är hemma-spa ett skönt alternativ. Tappa upp ett bubbelbad, lägg en ansiktsmask och måla naglarna. Bra och effektiva produkter hittar du på alla skönhetsbutiker på nätet.

5. Ny säsong – nytt frukostalternativ. Förbättra dina frukostvanor genom att välja långsamma kolhydrater och mycket proteiner. Det håller dig mätt och du slipper känna ett starkt sötsug innan lunch.

6. Sätt upp mål för vad du vill uppnå med ditt liv gör ditt bästa för att nå dem. Belöna dig vid varje delmål och deppa inte ihop om du misslyckas på vägen. Att nå sina mål är en riktig boost för självförtroendet.

7. Skaffa dig ett nytt intresse eller hobby. Finns det något du länge drömt om att göra, som exempelvis ta danslektioner, måla, tillverka smycken, sporta – släpp in hobbyn i ditt liv. Hobbys skapar kreativitet som i sin tur ger energi och glädje.

tips från livsmedelsverket

praktiken innebär det att det flesta skulle må bra av att
  • äta dubbelt så mycket frukt och grönt, gärna 500 gram per dag, vilket motsvarar tre frukter och två rejäla nävar grönsaker
  • välja nyckelhålsmärkta livsmedel
  • äta dubbelt så mycket fisk, gärna tre gånger i veckan
  • använda flytande margarin eller olja i matlagningen
  • äta dubbelt så mycket bröd, gärna fullkornsbröd
  • äta hälften så mycket läsk, godis, glass, snacks och bakverk som i dag
  • röra på sig 30 minuter varje dag

Motverka att åldern sätter sig i huden

Sluta stressa
Nervositet, oro och överansträngning är några av de symptom som stress för med sig. Konstant stress kan medföra att du åldras minst tio år i förväg. Hitta ett sätt att stressa ner i din fullspäckade vardag, exempelvis en promenad till och från jobbet, eller en bensträckare runt husknuten.

Använd solskyddsfaktor

Solens strålar är lockande då det ger oss en fräsch solbränna, men det sliter på huden och har många negativa effekter, som bland annat hudcancer och tidigt åldrande. Slarva därför inte med solskyddet. Många ansiktskrämer innehåller solskyddsfaktor 15 vilket kan användas året om för komplett skydd.

Fimpa för gott
Det är ingen nyhet att cancerpinnarna inte är speciellt hälsosamma. Ändå väljer allt fler unga tjejer att börja röka. Rökning bryter ner kollagen vilket ger ett ökat åldrande med hela trettio procent.

Drick alkohol med måtta
Alkohol torkar ut huden och är man en flitig vindrickare kan huden lätt bli rödflammig och rynkig. Dricka med måtta så slipper du alla bekymmer som alkohol för med sig.

Rätt kost
Tidigare undersökningar har visat att den som äter mycket grönsaker, bönor och groddar har färre ålderstecken än den som väljer en blodig stek, smör på mackan samt socker. Slipp rynkor i förtid genom att vegetabiliska oljor och vitamin C som fyller många viktiga funktioner i kroppen. Höga halter av vitamin C finns bland annat i jordgubbar, färskpressad apelsinjuice och blomkål.

taggad till halloween


hur kommer detta sluta

Nu är det läggdags för mig, ska  äta lite skorpor först för detär så jävla gott !
Jag fruktar verkligen morgondagen för jag vet hur mycket träningsvärk jag kommer ha...
Menmen, ska iväg på ett möte vid 12 sen ska jag fika med Mathilda. Sen bär det av till gymmet, fast det blir nog ett kort gympass för annars dör väl mina muskler.
så godnatt och sov gott

Hat baseras på avundsjuka, somebody's envious


Perfekta underlaget


En foundation täcker ojämnheter och ger en jämn ton i hela ansiktet.
Försök alltid hitta en nyans som ligger så nära din egen hudton som möjligt. Prova ut ett gäng nyanser på käklinjen. En för ljus foundation kan lätt se grå ut och en för mörk nyans kan ge ett målat intryck och du framhäver det du egentligen vill dölja. Applicera din foundation i mitten av ansiktet och tona ut mot hårfäste och käklinje. Arbeta in ett tunt lager och var extra noggrann vid hårfäste och ögonbryn.

En concealer är en finare benämning för täckstift.
Produkten använder du punktvis i ansiktet för till exempel täcka röda partier kring nästan, mörka ringar under ögonen och finnar. Tona ut din concealer väl så att alla kanter är helt utsuddade. Ta hjälp av en syntetpensel om du inte vill använda fingertopparna. För att dölja mörka ringar under ögonen kan du använda en concealer med orange pigment, som neutraliserar blått. Röda partier täcker du bäst med gröna eller gula pigment.

För att framhäva vissa delar av ansiktet kan du använda dig av en highlighter. Använd till exempel en två nyanser ljusare concealer än din egen hudton. Applicera ett tunt lager på ansiktets höga punkter, över och under ögonbrynet, på kindbenets hösta punkt, på näsan och på hakan. Du highlightar helt enkelt de partier i ansiktet du vill framhäva. Tona med foundationpensel eller en svamp.

Slarva inte med pudret. Ditt puder ska inte ge färg, därför kan du med fördel välja ett transparant.
Använd en stor puderborste gjord av äkta hår. Applicera pudret ovanifrån och nedåt, alltså i ansiktsfjunens riktning. Jobba in pudret noga i cirkelrörelser.

Pigga upp ansiktet och ge färg med lite rouge.
Välj en rosig ton. Applicera ditt rouge fram på kinden. Ett smart sätt att applicera rätt är att le ditt största leende, svep rouget i underkant av kinden och jobba upp över kinden i lätta cirkelrörelser.

so just pull the trigger


aaaaaaj

det var det Värsta! Jag har sjukaste träningsvärken i arma, ben och i sidan! Sträckning i låret har jag också...
Men det stoppar inte mig, gymmet ikväll och imorgonkväll och sen fredag igen. What can I say, I'm a fighter

träning

Nu äntligen ska jag komma igång med träningen igen. Och sola ska jag också göra så jag blir lite brun till halloween! Lovisa följer med och håller mig sällskap och ska träna med mig.
Hoppas jag kan hålla igång med träningen nu så jag ser resultat fort. mmh me like

stjärnornas sjuka dieter

  Victoria Beckham äter enbart rå fisk och bär.

  Lily Allen gick till en hypnotisör för att ta bort sin hunger. Enligt B.T har sångerskan minskat två klädstorlekar.

  Kylie Minogue kör stenhårt på en ren GI-diet, och rensar bort allt som får blodsockret att stiga.

  Jennifer Aniston håller sig till Atkins-dieten, där kolhydrater är förbjudet.

  När Beyonce bantade ned sig inför filmen ”Dreamgirls” drack hon inget annat än citronsaft och laxerande te i tio dagar.

  ”Desperate Housewives”-stjärnan Marcia Cross trippar runt i ett par speialgjorda ”slank-skor” närhelst hon får möjlighet. De hjälper hållningen – och gör att kroppen förbränner fett.

  Tvåbarnsmamman Reese Witherspoon håller sig enligt B.T till barnmat när hon vill tappa vikt snabbt.


Lite hårtips

Produkter för frissigt hår
Frissigt hår beror ofta på att brist på protein och för lite fukt i hårbotten. För hög luftfuktighet är en annan anledning. Under vintermånaderna är hårrötterna extra känsliga så investera i ett bra schampo och balsam för din hårtyp. Då slipper du svårhanterligt och glanslöst hår.

Packa rätt
Inpackningar är ett måste för ett vackert och livfullt hår. Gör därför en rutin av att använda en vårdande inpackning 2-3 gånger i veckan.

Ditt hår blir som du äter

Vad du stoppar i munnen har stor betydelse för ditt hårsvall. För en glansig kalufs bör du få dig omega-3, järn och b-vitamin.

Rätt skydd
Stylingprodukter som plattång och fön kan förvärra frissigt hår om inte rätt produkter appliceras innan. Se till att använda ett värmeskydd i håret innan du sätter igång. Det ger bot på alla irriterande flygiga hårstrån och frissiga lockar. Hårstråna slätas ut och hålls på plats.

problem - lösning

Problemet: Ditt alltför plattångade hår ser tungt och livlöst ut.
Lösningen: Föna eller locka håret för lite extra volym.

Problemet: Håret är fett och stripigt – men du hinner inte tvätta det.
Lösningen: Spraya i ett torrschampo, fördela det i håret med fingertopparna och borsta igenom det.

Problemet: Ditt überblonderade hår får dig att se blek ut på hösten.
Lösningen: Lägg i en guldigare toning i håret för en mer smickrande hårfärg.

Problemet: Dina slitna toppar får håret att se risigt ut.
Lösningen: Det finns inget sätt att reparera redan kluvna hårtoppar – det enda du kan göra är att klippa håret och sedan vårda det med värmeskydd innan styling och intensivinpackningar en gång i veckan.

Problemet: Din strama uppsättning får dig att se ut som en bibliotekarie.
Lösningen: Lägg till en sidsvept lugg eller släpp ner några hårslingor för en mer avslappnad look.

ät rätt för din hud

Frukt och grönt är bra – späckat med vitaminer och vatten.

Nyttigt fett är viktigt. Ät nötter, avokado och lax eller makrill.

Omega3 gör susen. Finns i linfrön, fet fisk och valnötter.

A-vitamin finns i morötter, spenat, tomat och broccoli. Smaska på.

C-vitamin är en antioxidant som gör under för både hälsan och huden. Satsa på en portion citrusfrukter, svarta vinbär eller blåbär varje dag.

E-vitamin gör så att kroppen enklare tar upp andra vitaminer. Avokado och sötmandel är livsmedel som är rika på e-vitamin.

D-vitamin kan hämma cancer. Det bildas i huden när vi solar, men finns också i fet fisk.

Zink lindrar hudbesvär som acne. Kalasa på skaldjur, bönor och solrosfrön.

Antioxidanter
håller oss friska. Katrinplommon, granatäpplen och blåbär är bra val i fruktdisken. Grönkål, spenat, brysselkål och broccoli är de bästa grönsakerna. Choklad och olivolja är andra viktiga källor.

körsbärsvin va ju ganska gott, eller ?


När hösten och vintern är över. Då startar livet

 

does'nt matter if your black or white


min mamma är rätt söt ibland


vad har jag gjort på senaste tiden?


Blivit blond


Men det tröttna jag på och blev svarthårig


Haft tjejmiddag


Haft tjejkväll med JB


Varit i nacka


Och bowlat, adde & issa = Albin & lovisa


Jag ledde över pontus ett tag och då blev han lite arg



Och då ville han tydligen slå mig


Sen gick de inge bra för mig men jag är lika glad endå


Felix vann (bara för han har smygtränat i flera veckor)

RSS 2.0