Räkwook

120 gram röda lökar

2 små lökar

600 gram frysta jätteräkor med stjärtskal

(ej kokta)

20 gram Sweet Chili

2 matskedar

150 gram vitkål

1 st spanskpeppar

2 st morot

250 gram zucchini

2 stycken

2 dl jasmineris

1 tsk salt

smaka även av i slutet

persilja



GÖR GÄRNA SÅ HÄR:

Sätt på riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla upp fina tunna strimlor av zucchinin , vitkålen och morötterna.
Skala löken och skär i klyftor. Skiva tunna skivor av den spanskapepparn.
Frysta jätteräkor finns att köpa i de flesta asiatiska affärer. Att stjärtskalet sitter kvar är en trevlig detalj vid servering.
Tag fram wokpannan och häll i oljan och sweetchilsåsen. Lägg sedan i de frysta räkorna i pannan och höj värmen.
Tag ur räkorna så fort de fått färg, men behåll spadet i pannan. Häll i de strimlade och skurna grönsakerna och fräs upp under omrörning i 8-10 minuter.
Lägg i räkorna igen, värm på ett par minuter, dekorera med persilja och servera med kokt ris.


Har du en åsikt om det här?
Postat av: Anonym

Hörrö fröken Wok, ska du inte göra ett inlägg snart?????

2009-05-24 @ 12:52:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0