Ta hand om din hy

Investera i bra produkter
Börja med att se över din hudvårdsrutin. Vad använder du för rengöring? Införskaffa en ansiktstvätt som verkligen rengör på djupet och en bra ansiktskräm som återfuktar. För att hitta rätt i hudvårdsdjungeln gäller det att ta reda på din hudtyp. Torr eller fet? Torra hudtyper bör använda tjockare ansiktskrämer medan tunnare krämer passar för fetare hudtyper.

Finnar
Finnar kommer oftast genom smuts och bakterier. Du undviker dem lättast genom bra hudvårdsprodukter och att inte pilla sig i ansiktet. Då sprids bakterierna vidare och fler finnar kommer att dyka upp. Det finns inget belägg för att någon speciell typ mat kan orsaka finnar, däremot kan för mycket onyttig mat vara en bidragande effekt. Se till att dricka mycket vatten, det rensar ut slaggprodukterna i kroppen.

Pormaskar
Pormaskar bör helst klämmas på salong under en ansiktsbehandling, men vill man göra det hemma skall man börja med att värma upp huden med exempelvis en varm dusch. Kläm med papper för att slippa sår. Kommer det inte ut något är huden för fuktfattig och då är rekommendationen att göra det på salong.

Fet hy av solkräm?
Vissa solkrämer innehåller ingredienser som kan vara uttorkande och därför tillsätts i vissa fall en fetare bas. Alkohol och parfym i produkterna är en annan anledning till att finnar kan uppstå. Får du lätt finnar av solskyddsprodukter kan du använda märken utan oljebaser.

Ansiktsmasker
Lermasker rengör, mattar ut och ger fukt och kan därför användas flera gånger i veckan. Det går att blanda ihop sina egna ansiktsmasker, men för ett bättre och långvarigt resultat är det dem i butik som gäller.

Har du en åsikt om det här?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0