var 3:e cancerfall kan ätas bort

FÄRGGRANT Stark färg, smak eller lukt, som i blåbär, curry och vitlök är ofta ett tecken på att maten är fylld av nyttiga fytokemikalier.

3 FISKDAGAR Ät fisk 2-3 dagar i veckan så får du i dig D-vitamin, selen och de viktiga omega-3-fetterna. 
 0,5 KILO KÖTT Ät högst ett halvt kilo nöt-, gris- eller lammkött i veckan.

1 TESKED SALT Mer än så ska du inte använda per dag enligt rådande rekommendationer.

1 GLAS VIN Vin innehåller bra antioxidanter, men de negativa effekterna som ökar risken för cancer i bröst, tjocktarm och övre matsmältningskanalen väger över om du dricker mer än något glas per dag.

HELA KORN Välj alltid fullkornsbröd, fullkornspasta, råris eller fullkornsris. Mathavre och korngryn är andra bra alternativ till ris.

BÖNOR & LINSER Är proteinalternativ till kött som dessutom är bra för miljön.

GRÖNT TE Drick gärna flera koppar te varje dag, helst grönt, för att hålla antioxidanterna på en konstant nivå. En kopp choklad på äkta kakao är inte heller fel ibland.

KOKT ELLER UGNSLAGAT Undvik hårt stekt, grillat eller rökt kött och fisk.

OSÖTAT Låt bli sötsaker så långt det är möjligt. Är du sugen på något gott, baka själv så kan du tex välja att göra pajen av havregryn i stället för vetemjöl.


Har du en åsikt om det här?
Postat av: sandra

svar: tack! som kostade bara 149! super billigt. <3

2009-05-25 @ 11:53:35
URL: http://sandracarolines.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0