så kan vi prata lite svininfluensa när vi endå håller på

Kost som ska vara bra för att förhindra att själv influensan går ner och spökar i lungorna (som de flesta dör av) sägs vara grönt te, äpplen, granatäppel-juice, rödvin, gurkmeja, svartpeppar, vitlök, e-vitamin och kokosolja.

 

Är man frisk är det viktigaste förstås att förebygga smitta. Näringsmedicinare Bertil Wosk har gett ett antal förslag som jag tycker är utmärkta. Här är några av dem:

- Undvik nära kontakt med personer som är sjuka.

- Undvik att röra vid slemhinnor (till exempel ögon, näsa och mun) utan att först tvätta händerna, så slipper du smittas om du råkat ta i något föremål som influensavirus nyligen fastnat på.

- Tvätta händerna noggrant med vatten och tvål, särskilt om du har berört ytor som kan vara kontaminerade eller om du hostar och nyser.

- Öka syremängden i rummen där du bor och arbetar genom att öppna fönster. Syret i luften dödar virus.

- Se till att du får ordentligt med sömn och undvik stress. Stress och sömnbrist nedsätter immunförsvaret.

- Ät näringsrik mat, undvik raffinerad mat och särskilt raffinerade oljor, margarin, socker och snabba kolhydrater. I bra mat finns den näring som ditt immunförsvar behöver medan snabba kolhydrater däremot försämrar immunförsvaret.

- Gör nässköljningar varje dag.

- D-vitamin, 2000 IE per dag. Brist på D-vitamin är en av orsakerna till att man insjuknar i infektionssjukdomar.

- Rensa kroppen genom att detoxa.

- Ta ett bra multivitamin/mineraltillskott.

- Ta extra tillskott av zink.


Har du en åsikt om det här?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0