Smarriga nyttiga desserter

Hallon & blåbärspaj ´
Tillagningstid 30 minuter
1 portion = 260 kcal

Ingredienser
Antal portioner: 4
3 dl hallon
3 dl blåbär
0.8 dl brun farin
0.8 dl vetemjöl
2 msk ströbröd
2 msk flytande margarin
0.5 tsk kardemumma
2 dl vaniljyoghurt

Gör så här
Blanda hallon och blåbär i en smord ugnsfast form. Blanda farinsocker, vetemjöl, ströbröd, flytande margarin och kardemumma i en bunke. Strö blandningen ovanpå. Grädda pajen i 225 grader i 15-20 minuter. Servera pajen med vaniljyoghurt. Garnera med citronmeliss.


Citron & marängbakelser

Tillagningstid 70 minuter
1 portion = 127 kcal

Ingredienser
Antal portioner: 8
2 st äggvitor
0.75 dl socker
8 st aluminiumformar
4 st äggula
0.75 dl socker
1 msk citronskal
några droppar pressad citron
1 dl kesella 10 %
2 st kiwi
8 st physalis

Gör så här
Vispa vitorna till skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är blank. Pensla formarna med lite smält fett. Klicka ut smeten i formarna. Sätt ugnen på 250 grader. När du sätter in formarna – sänk temperaturen till 100. Grädda i 1 timma. Blanda gulor, socker, citronskal och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Sjud på svag värme tills det är en kräm. Låt kallna. Rör i kesellan. Fördela krämen på marängerna och toppa med skuren kiwi och physalis.


Har du en åsikt om det här?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0