hälsokick 7 tips

Sänk fluorintaget
Fluor har länge setts som något bra. Det finns naturligt i vårt dricksvatten men tillsätts även i en rad varor, däribland tandkräm och flera sorters mineralvatten. Nu visar forskning att fluor kan öka risken för benskörhet. Dessutom missfärgas tänderna av ämnet. Men den allra läskigaste forskningsupptäckten är ändå att ett högt fluorintag ökar risken för skelettcancer hos barn. Därför – ta det lugnt med fluoret.

Välj avokado

Avokado innehåller mycket nyttigt fett. De är också kolesterolfria och innehåller mycket potassium, som är bra för undvika högt blodtryck.
 
Ät rårörsocker

Du ska inte vräka i dig av någon typ av socker för att hålla dig frisk. Men upp till tio procent av kosten får ändå bestå av det söta livsmedlet. Då gäller det att välja en bra sort. Rårörsocker är hälsosammare än det vanliga, vita processade sockret.

Stoppa citron i vattnet
Det är viktigt att dricka mycket vatten. Gör det godare och enklare att hälla i dig genom att stoppa citron- eller limeskivor i vattnet. Du får c-vitamin i dig på köpet.

Frossa i antioxidanter
Antioxidanter finns i mängder i frukt, bär, grönsaker, baljväxter och nötter. Det ska du se till att äta mycket av. Antioxidanterna skyddar nämligen mot cancer.

Käka Omega-3
Välj produkter med Omega-3 för en bra blodcirkulation, för att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar och för att motverka inflammationer. Ämnet finns i bland annat fisk, valnötter och skaldjur.

Ut med transfett, in med palmolja
Skit i det farliga transfettet. Använd obehandlad palmolja i stället. Det är bättre för hjärta och kärl, och innehåller dessutom mycket antioxidanter

Har du en åsikt om det här?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0